Bijgewerkt: 2 december 2023

Amstelveen leeft mee met de Oekraïne

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
06-03-2022

raat Amstelveen


Herbert Raat (VVD) wethouder Financiën schrijft erover op zijn weblogOok gisteravond weer een e-mail ontvangen van Amstelveners die bezig zijn om wat te doen voor de mensen in Oekraïne. Deze keer was het Schildersbuurt, maar er zijn ook initiatieven in Waardhuizen, Westwijk, de Amstelzijde en veel anderen plekken. Hartverwarmend dat Amstelveen en heel Nederland altijd klaar staat als de nood echt aan de man is.

Dubbel gevoel. In het college van B&W hebben we afgesproken om samen met de gemeenteraad te doen wat we kunnen voor mensen die onze hulp nodig hebben. Ondertussen is de campagne voor de gemeenteraad ook nog bezig. Dit geeft nu echt een dubbel gevoel. Gisteren hadden we een wandeling georganiseerd met kandidaten en inwoners. Het was een geweldige zonnige middag in het bos, maar elk gesprek ging al snel weer over die vreselijke nare oorlog in de Oekraïne en wat we kunnen doen.

Onze regio. Als VVD hebben we altijd gepleit voor opvang in de regio van vluchtelingen van oorlog, Nu is die oorlog in onze regio en dit betekent dat wij onze verantwoordelijkheid nemen (lees HIER). Onder leiding van burgemeester Tjapko Poppens gaan we de aankomende tijd de handen uit de mouwen steken om ons steentje bij te dragen voor al die mensen die op de vlucht zijn.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.