Bijgewerkt: 29 maart 2024

Amstelveen zal mogelijk weer het coronatoegangsbewijs invoeren, alleen BVNL is hierop tegen

Nieuws -> Politiek

Bron: BVNL-Amstelveen
20-07-2022

13 juli 2022 heeft BVNL (Belang van Nederland) Amstelveen een motie ingediend. In het kort kwam deze erop neer dat BVNL het college van B&W vraagt om nooit meer gebruik te maken van een lockdown en nooit meer van het coronatoegangsbewijs.

De gemeenteraad heeft gestemd en elke partij heeft tégen de motie gestemd. Alleen BVNL Amstelveen heeft vóór de (eigen) motie gestemd. Hoewel veel partijen de wens hebben uitgesproken dat er nooit meer sprake zal zijn van een lockdown, geven deze tegelijkertijd aan dat ‘Den Haag’ leidend is en dat er geluisterd zal worden naar hun eisenpakket. Ook geven alle partijen in Amstelveen aan, behalve BVNL, dat het coronatoegangsbewijs weer wordt ingevoerd als ‘Den Haag’ daarom vraagt. BVNL gruwt van deze redenering en staat pal voor het Amstelveens bedrijfsleven, de Amstelveense jeugd en voor elke Amstelveense burger. Iets wat de andere partijen kennelijk niet van plan zijn te doen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Yaron van Koningsveld fractievoorzitter van BVNL-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 29 juni 2022


Minister Ernst Kuipers zinspeelt de laatste tijd weer op mogelijke lockdowns omdat de ‘besmettingen’ weer stijgen. In combinatie met een eventueel ziekmakende variant is dit voor hem reden genoeg om toekomstige lockdowns te rechtvaardigen. En mogelijk ook een reden om het coronatoegangsbewijs opnieuw in te voeren. BVNL is fel tegen een herhaling van bewezen ineffectieve zetten die enkel uitsluiting van mensen en tweedeling van de maatschappij hebben bewerkstelligd. Er is geen wetenschappelijk onderzoek te vinden, op basis van gerealiseerde data, dat kan aantonen dat lockdowns veel positieve effecten hebben gehad. Sterker nog, er zijn honderden studies, vaak peer reviewed en ook van universiteiten als Oxford/Harvard/Stanford, die aantonen dat de nadelige effecten vele malen groter zijn dan de (vaak minieme) positieve effecten. Ook het onderzoek van TU Delft toont aan dat het coronatoegangsbewijs niet werkt in de remming van het virus en dus onnodig de samenleving splijt.

Het is daarom jammer dat de gemeenteraad tegen de motie heeft gestemd. Het is namelijk juridisch wel degelijk mogelijk om bedrijven open te houden zonder dat het coronatoegangsbewijs wordt getoond. BOA’s mogen bijvoorbeeld alleen checken of mensen hun telefoon laten zien. Niet of er gebruik wordt gemaakt van een daadwerkelijk coronatoegangsbewijs. Elke willekeurige foto (bijvoorbeeld van een huisdier) kan getoond worden en is genoeg om entree te krijgen.

BVNL hoopt van ganser harte dat het college van B&W én de leden van de gemeenteraad zich alsnog  bedenken en dat er in Amstelveen nooit meer sprake zal zijn van een lockdown en nooit meer van het coronatoegangsbewijs.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.