Bijgewerkt: 28 november 2021

Amstelveenlijn is geen verbetering

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
29-01-2013

De GroenLinks-fractie in de Amstelveense gemeenteraad heeft nog veel kritiekpunten bij de ombouw van de Amstelveenlijn. De bereikbaarheid, betrouwbaarheid en toekomstbestendigheid van de nieuwe tramlijnen lijken nog verre van ideaal. Ook tijdens de ombouwperiode van twee jaar moet het openbaar vervoer aantrekkelijk blijven.

Met de ombouw van de Amstelveenlijn is in totaal zo’n 300 miljoen gemoeid, waarvan 6 miljoen uit Amstelveen. GroenLinks-raadslid Tessa van Wijnen: “Het scenario begon met het doortrekken van de Noord-Zuidlijn, toen een regiotram, en nu een ‘hoogwaardige’ tram. Het wordt steeds kariger en de vraag is dan, of het geld wat er in gestoken wordt wel echt zo’n verbetering is.”

van wijnen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Tessa van Wijnen, raadslid van GroenLinks-Amstelveen


Om de lijn sneller te maken, zullen bepaalde haltes verdwijnen. “Voor de snelheid van de lijn is dat mooi, maar er wordt amper iets geregeld voor betere bereikbaarheid in de wijk. Daarnaast zal met het verdwijnen van de halte Amstelveen Centrum de verbinding tussen Westwijk en het centrum verminderen,” aldus de GroenLinkser

Ook de toekomstbestendigheid is volgens de fractie een groot probleem: “Lijn 51 is niet meer houdbaar naar de toekomst toe, maar wij hebben ook vragen over, hoe lang de nieuwe Amstelveenlijn de capaciteit aankan. Als we zo veel geld investeren, de boel in 2020 wordt opgeleverd, en in 2030 alweer op haar maximumcapaciteit zit, is dat een dure, maar geen duurzame investering.”

“We snappen, dat het in tijden als deze al mooi is, dat er geld in OV gestoken kan worden en dat je niet alles kan krijgen wat je wil, maar de vraag is of het in de kern een verbetering op gaat leveren. Er moet nog echt iets veranderen willen we hier enthousiast van worden.” Zo kan de overstap bij Amsterdam nog wel wat compacter en is een ombouwtijd van twee jaar waarin met bussen gereden moet worden echt geen oplossing.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS