Bijgewerkt: 29 juni 2022

Amstelveense liberalen willen extra aandacht voor jeugdwerkloosheid

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen / D66-Amstelveen
01-07-2013

VVD en D66-Amstelveen willen, dat het college meer werk gaat maken van het bestrijden van de jeugdwerkloosheid in de stad. Bij de behandeling van de kadernota stellen zij voor om extra geld en capaciteit vrij te maken om stageplaatsen en leer/werkplekken in Amstelveen mogelijk te maken.

noomen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Kees Noomen, fractievoorzitter van VVD-Amstelveen


Voor onze ondernemers in Amstelveen is het van belang, dat ze kunnen beschikken over goed opgeleide medewerkers. Nu het economisch zwaar is, moeten we het deze ondernemers zo makkelijk mogelijk maken om de stageplekken die er zijn, gevuld te krijgen. En wanneer we het de ondernemers makkelijk maken, roep ik hen op om ook meer stageplekken en leer/werkplekken beschikbaar te stellen” -aldus fractievoorzitter Kees Noomen (VVD).

Veeningen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Maaike Veeningen, fractievoorzitter van D66-Amstelveen


D66 fractievoorzitter Veeningen vult aan: “D66 maakt zich hard voor goed onderwijs en een sterke economie. Zowel het hoger onderwijs als het middelbaar beroepsonderwijs hebben behoefte aan voldoende stageplaatsen en plekken voor starters op de arbeidsmarkt. Wij willen met dit voorstel zorgen voor meer plekken voor scholieren en studenten in Amstelveen.” 

Beide partijen zijn het erover eens, dat op langere termijn iedereen nodig is op de arbeidsmarkt. Daarom willen VVD en D66 niet, dat een nu generatie aan de kant komt te staan. Extra aandacht voor deze groep is daarom noodzakelijk volgens de partijen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.