Bijgewerkt: 3 december 2021

Amstelveense nominaties Groen Lintje zijn bekend

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
21-05-2013

De nominaties voor het Groen Lintje in Amstelveen zijn bekend. Er zijn in totaal zes personen, of instellingen in de race. Het Groen Lintje is een initiatief van GroenLinks Amstelveen, die elk jaar rond wereld milieudag op 5 juni een groen initiatief in het zonnetje wil zetten. De fractie bepaalt de uiteindelijke winnaar en zal het lintje dan uitreiken.

groen lintje Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2013)

Het Groen Lintje is een symbool voor groene initiatieven, dus voor het beter milieu


De fractie van GroenLinks Amstelveen had dit jaar voor het eerst een publieke oproep gedaan voor nominaties voor het Groen Lintje. Volgens fractievoorzitter Axel Boomgaars liep dat bijzonder goed: “We hebben toch zeker een nominatie of vijftien binnengekregen, daar werden we blij door verrast.” Vervolgens zijn alle genomineerden gevraagd, of zij hun nominatie accepteerden, degenen die dat gedaan hebben zijn de volgende:  • Bijenhoudersvereniging Amstelland: De vereniging probeert in deze tijden van sterfte de bijenstand op peil te houden. Dit doet ze door nieuwe imkers te werven, rondleidingen te geven op hun bijenpark en contact te onderhouden met de gemeente.

  • Speelboerderij Elsenhove: Elsenhove loopt voorop in duurzaamheid. Ze hebben 56 zonnepanelen geïnstalleerd die veel stroom opleveren, en willen in 2015 75% van hun omzet halen uit streek-, biologische en/of fairtrade-producten.

  • Groenraad: Vanaf hun oprichting in 1991 zeer betrokken bij het groen in Amstelveen en adviseur van de gemeente. Op het gebied van biodiversiteit en maaibeleid is veel door hen bereikt.

  • Keizer Karel College: Het KKC heeft geïnvesteerd in zonnepanelen en kan daarmee ook laten zien hoeveel energie ze dagelijks opwekken. Ze blijven zich inzetten voor duurzamer energieverbruik.

  • Agrarische Natuurvereniging de Amstel: Maken zich hard voor het op peil houden van de weidevogelstand. Waar broedplekken in de rest van Nederland afnemen, is dat in Amstelland niet het geval. De betrokkenheid van boeren daarbij is groot.

  • Marleen Andriessen: Oprichtster van de goedlopende vogelwerkgroep van het IVN. Organiseert goedlopende vogelherkenningscursussen en heeft geholpen bij het realiseren van nestgelegenheden voor verschillende vogels.Dit zijn de uiteindelijke genomineerden. Anderen hebben hun nominatie niet geaccepteerd, of niet gereageerd. De fractie van GroenLinks Amstelveen zal de uiteindelijke knoop doorhakken en het lintje rond Wereld Milieudag uitreiken. Boomgaars: “Dat wordt nog een pittige keuze, want het zijn sowieso allemaal topinitiatieven.”
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS