Bijgewerkt: 7 december 2021

Amstelveense ondernemers lopen warm voor BedrijfsInvesteringsZones

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
17-11-2015

Afgelopen maandag 16 november 2015 werd er in De Nest op Kronenburg een inspirerende bijeenkomst gehouden voor ondernemers van winkelgebieden en bedrijventerreinen om de BIZ te promoten. De BIZ is een samenwerkingsverband tussen ondernemers en heeft als doel om gezamenlijk te investeren in de toekomst van hun winkelgebied, of bedrijfsomgeving. De BIZ is een ideaal middel om iedereen mee te laten profiteren van bijvoorbeeld digitale promotie, de aanleg van glasvezel, van feestverlichting tot veiligheid, zoals cameratoezicht. Wethouder Maaike Veeningen (D66) Economische Zaken en VVD gemeenteraadslid Inza Gast waren vanuit de gemeente aanwezig om de ondernemers te enthousiasmeren voor dit middel, dat inmiddels op vele plaatsen in Nederland met succes is uitgerold.

Foto Amstelveen
(Foto I. Gast - 2015)

Inspirerende bijeenkomst in Kronenburg voor ondernemers van winkelgebieden en bedrijventerreinen in Amstelveen om de BedrijfsInvesteringsZones te promoten


VVD woordvoerder Economische Zaken Inza Gast, die een motie heeft ingediend om de BIZ ook in Amstelveen mogelijk te maken, was blij verrast door de energie die vrijkwam bij de verhalen van de diverse experts en ervaringsdeskundigen. Gast zegt hierover: "Als de vonk overspringt op de ondernemers en zij gaan ervoor, dan geeft dit een economische impuls aan Amstelveen. Die slagkracht en samenwerking is zo hard nodig om innovatief te blijven en de klanten naar de winkels te trekken en de leegstand op bedrijventerreinen te verminderen."

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Inza Gast, gemeenteraadslid van VVD-Amstelveen, woordvoerder voor Economische zaken


Er waren een veertigtal mensen van diverse winkelstrips en bedrijventerreinen in Amstelveen aanwezig, die geïnspireerd werden door succesverhalen van ondernemers die een BIZ hebben opgericht in de Beethovenstraat en de Reguliersdwarsstraat. Tevens werd er aandacht besteed aan een verouderd bedrijventerrein Spoortzicht in Nieuw Vennep, waar 260 ondernemers de schouders eronder hebben gezet door een BIZ op te richten en hun bedrijventerrein te upgraden en weer op de kaart te zetten. Tot slot kwam er een straatmanager aan het woord die nu in Amsterdam actief een rol speelt bij het oprichten van BIZzen en de ondernemers goed informeerde over de technische kant.

Tijdens de avond bleek, dat vooral Kronenburg en het Oude Dorp op korte termijn wel brood zien in het plan. Marianne Koudijs, ondernemer in het Oude dorp zag wel kansen voor hun gebied, maar dan is nu de volgende stap om een grotere groep ondernemers enthousiast te krijgen voor deze ontwikkelingen. De Gemeente heeft toegezegd te willen ondersteunen bij de informatieverstrekking en kan een opstartpremie aanbieden per BIZ om de initiële kosten van bijvoorbeeld een straatmanager, of vergaderingen te dekken. De VVD-Amstelveen heeft er alle vertrouwen in, dat de ondernemers de handschoen nu oppakken en samen aan de slag gaan om nieuwe kansen voor hun gebied te creëren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.