Bijgewerkt: 1 december 2022

Amstelvener doet mee aan de Tweede Kamer verkiezingen

Nieuws -> Politiek

Bron: Nachshon Rodrigues Pereira
01-06-2010

Nachshon Rodrigues Pereira (23), voormalig gemeenteraadslid voor de PvdA, is verkiesbaar voor de Tweede Kamer verkiezingen. Hij staat op de derde plaats van de nieuwe partij Lijst 17. Deze partij, bestaand uit 34 zeer gemotiveerde jongeren, wil Nederland vooral voorbereiden op de toekomst door te investeren in zaken als goed onderwijs, het openbaar vervoer en het milieu.

Rodrigues Pereira heeft binnen de partij onder andere het voorzitterschap op zich genomen van de partijprogrammacommissie. Het verkiezingsprogramma, te vinden op www.lijst17.nl is door hem geschreven, maar reflecteert de visie van de gehele partij.

Is het wel nodig, weer een nieuwe partij erbij? Rodrigues Pereira: ‘de huidige partijen willen een groot deel van de rekening voor de crisis bij jongeren neerleggen. Jongeren moeten straks fors meer gaan betalen voor hun studie, voor een woning of vervoer.

Dat scheelt duizenden euro’s per jaar en dat leidt er toe dat ruim 40% minder jongeren gaan studeren. Dat zou funest zijn voor onze kenniseconomie. Daarom willen wij geen hypotheek nemen op de toekomst, maar juist investeren in de toekomst. Het CPB geeft ons daarin ook gelijk. Daarom is het juist nu belangrijk dat er een partij is zoals Lijst 17.

Rodrigues Pereira op de video van de Media Stichting Amstelveen

Lijst 17 is pas enkele weken geleden opgericht door lijsttrekker Lot Feijen. Volgens verschillende peilingen gaat Lijst 17 inderdaad een of meerdere zetels halen. Komende week gaat Lijst 17 het hele land door om ruim vijftig (hoge)scholen en universiteiten te bezoeken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.