Bijgewerkt: 3 december 2021

Amstelvener wordt lid van de Eerste Kamer

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
03-10-2016

De SP is er trots op, dat Henk Overbeek op 4 oktober 2016 wordt beëdigd als lid van de Eerste Kamer. Prof. dr. Henk Overbeek is emeritus hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Vrije Universiteit. Op het gebied van internationale politiek en economie is hij een veelgevraagd specialist die door de media om zijn haarfijne analyses wordt gewaardeerd.

Ook in Amstelveen draagt Henk zijn steentje bij en voorziet hij de SP-afdeling regelmatig van advies. Henk Overbeek staat nummer 11 op de kandidatenlijst voor de SP en vervangt de vertrekkende Tuur Elzinga.

Foto Amstelveen
(Foto Marc Driessen/ via H. Overbeek - 2014)

Prof. dr. Henk Overbeek is emeritus hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Vrije Universiteit


De Eerste Kamer der Staten-Generaal, kort Eerste Kamer of Senaat, vormt, tezamen met de Tweede Kamer, de Staten-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden. De kamer heeft 75 zetels. De leden worden voor vier jaar gekozen door de leden van de Provinciale Staten van alle provincies.

Vergeleken met de Tweede Kamer heeft de Eerste Kamer minder rechten en bevoegdheden. De leden van de Eerste Kamer komen in principe slechts één dag in de week (op dinsdag) bijeen om de wetsontwerpen die al door de Tweede Kamer zijn aangenomen, nog eens te bespreken. Ze letten daarbij vooral op de technische kanten van het voorstel: de deugdelijkheid van de wet en de samenhang met andere wetten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS