Bijgewerkt: 8 december 2023

André van der Sterre wordt de nieuwe voorzitter van VVD-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD Amstelveen
02-11-2022

De VVD Amstelveen / Ouder-Amstel krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Huidig voorzitter Claudio Mancinelli neemt per 14 november 2022 afscheid. Beoogd opvolger is André van der Sterre.

Mancinelli was de afgelopen 12 jaar voorzitter van de VVD Amstelveen en fungeerde 16 jaar als bestuurslid binnen de partij. Hij kijkt met veel plezier en tevredenheid terug op zijn bestuursperiode, waarin de partij steevast de grootste partij van Amstelveen bleef. Ook kende de afdeling Amstelveen/Ouder-Amstel vaak tegen de landelijke stroom in een groei van het aantal leden.

Met het vertrek van Mancinelli wordt een nieuw tijdperk ingeluid voor de VVD Amstelveen/Ouder-Amstel: een aantal bestuursleden zwaait tijdens een op maandag 14 november 2022 belegde ledenvergadering af. Mancinelli laat in een reactie weten dat het voor hem persoonlijk de hoogste tijd is om een stapje terug te doen en zich weer volledig te richten op zijn zakelijke activiteiten.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2022)

De VVD Amstelveen / Ouder-Amstel krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Huidig voorzitter Claudio Mancinelli neemt per 14 november 2022 afscheid

'Het was een zeer leuke en ook uitdagende periode, maar op een gegeven is het tijd om plaats te maken voor een nieuwe generatie bestuurders die de partij de komende jaren gaan dragen. Ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan en er samen met het team altijd veel energie in gestoken' -zegt Claudio Mancinelli.

Dat de VVD in de afgelopen 16 jaar altijd, ook nog tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2022, de grootste partij van Amstelveen bleef, doet hem goed, maar hij ziet dat zeker niet alleen als zijn verdienste. 'De verkiezingstijd is altijd het spannendst en wij zijn er gelukkig vaak goed uitgekomen. Dat komt mede omdat de VVD Amstelveen altijd de beschikking heeft gehad over talentvolle en zeer betrokken mensen, zowel in de fractie als in het bestuur, die als een hecht team opereerden. Dat is vaak de basis voor succes' -aldus Mancinelli.

Onder andere de Amstelveense VVD-ondernemersavonden, die Mancinelli tot aan de coronaperiode organiseerde, waren befaamd in liberale kringen. Traditiegetrouw kwamen er veel landelijke VVD-prominenten op af. Ook daar kijkt Mancinelli met plezier op terug. Dat hij daar in het verleden Frits Bolkenstein mocht ontvangen ziet hij als een hoogtepunt. 'Bolkenstein was een voorbeeld voor velen, landelijk maar ook lokaal' -zegt hij.

Eveneens slaagde Mancinelli er diverse keren in om tijdens campagnetijd premier Mark Rutte naar Amstelveen te halen. In maart 2018 maakte Rutte een tour door Amstelveen in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 

De VVD-fractie werd tijdens de laatste verkiezingen flink vernieuwd en verjongd (met talentvolle kandidaten) om nieuw elan in de partij te brengen: ook voor diverse bestuursfuncties is nu een nieuwe generatie aan zet. Voor het nieuw te vormen bestuur zijn naast André van der Sterre (voorzitter), Hanny Guit (vicevoorzitter), Edzard Enschedé (penningmeester), Caspar Alberts (secretaris), Ritika Mehra (Communicatie en Campagne) en Benjamin Smalhout (Opleidingen en Talentmanagement) voorgedragen als bestuursleden. Bestuursleden Marcel van Beek (a.i. penningmeester) en Carel Emmelot (Opleidingen en Talentmanagement) nemen op 14 november 2022 evenals Mancinelli afscheid als bestuurders.

André van der Sterre secretaris van VVD-Amstelveen: 'Na een aantal jaar in het oosten van het land te hebben gewoond, ben ik samen met mijn vrouw Annemieke sinds een paar jaar neergestreken in Amstelveen dichtbij de plek waar ik opgegroeid ben.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2022)

André van der Sterre wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van VVD-Amstelveen / Ouder-Amstel vanaf 14 november 2022. Op dit moment is hij de secretaris van de partij

Wij wonen aan de oostkant van Amstelveen vlakbij de mooie Middelpolder. Onze twee dochters zijn inmiddels het huis uit en wonen op redelijke afstand in Amsterdam. Ik ben geboren in 1963 en na mijn studie aan de TU Delft ben ik altijd werkzaam geweest  in de maak- en service-industrie waarvan de laatste 25 jaar in eindverantwoordelijke functies. Momenteel ben ik CEO van een internationale onderneming die ventilatiekanalen produceert.

Wat ik wil betekenen voor Amstelveen? Amstelveen is een mooie stad met prachtige voorzieningen. En deze voorzieningen moeten we niet alleen behouden, maar ook verder uitbreiden waarbij deze voorzieningen evenredig aansluiten bij de doelgroepen die onze stad rijk is. Wij zijn immers een gemeente met relatief jonge inwoners en onze bevolkingsopbouw is allesbehalve gemiddeld. En dat vraagt vaak om originele nieuwe ideeën en plannen. En daarvoor wil ik mij graag inzetten!'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.