Bijgewerkt: 21 november 2024

Antivirale remdesivir verhindert besmetting met het coronavirus

Nieuws -> Gezondheid

Bron: NIAID
17-02-2020

De experimentele antivirale remdesivir verhinderde met succes ziekte bij resusapen geïnfecteerd met het coronavirus van het Midden-Oosten (MERS-CoV), volgens een nieuwe studie van nationale instituten voor gezondheidswetenschappers. Remdesivir verhinderde ziekte, wanneer het vóór besmetting werd toegediend en verbeterde de toestand van de makaken wanneer het werd toegediend nadat de dieren al besmet waren.- meldt het Amerikaanse National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) [Nationaal Instituut voor Allergieën en Infectieziekten].

Het nieuwe rapport van het Nationaal Instituut voor Allergie en Infectieziekten (NIAID) van het NIH verschijnt in de Procedure van de Nationale Academie van Wetenschappen. MERS-CoV is nauw verwant aan het nieuwe coronavirus van 2019 (SARS-CoV-2, voorheen bekend als 2019-nCoV) dat is uitgegroeid tot een wereldwijde noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid sinds de eerste gevallen werden ontdekt in Wuhan, China, in december.

Foto Amstelveen
(Foto NIAID-Frederick - 2020)

Gekleurde elektronen microscoopfoto van het Midden-Oosten Ademhalingssyndroomvirusdeeltjes (Respiratory Syndrome) die aan het oppervlak van een geïnfecteerde cel zijn vastgehecht


Remdesivir heeft eerder dieren beschermd tegen verschillende virussen in laboratoriumexperimenten. Het medicijn is experimenteel aangetoond om apen geïnfecteerd met ebola- en Nipah virussen effectief te behandelen. Remdesivir is ook onderzocht als behandeling voor de ziekte van het ebolavirus bij mensen. Het National Institute of Allergy and Infectious Diseases is een van de 27 instituten en centra die deel uitmaken van de National Institutes of Health, een agentschap van het Amerikaanse Department of Health and Human Services.

De wetenschappers geven aan dat de veelbelovende onderzoeksresultaten aanvullende klinische studies van remdesivir voor MERS-CoV en COVID-19, de ziekte die SARS-CoV-2 veroorzaakt, ondersteunen. MERS-CoV is in 2012 in Saoedi-Arabië ontstaan. Tot december 2019 had de Wereldgezondheidsorganisatie 2.499 MERS-CoV-gevallen en 861 sterfgevallen (of ongeveer 1 op 3) bevestigd. Omdat ongeveer een derde van de MERS-CoV-gevallen zich verspreidde van geïnfecteerde mensen die werden behandeld in de gezondheidszorg, suggereren de wetenschappers dat remdesivir effectief ziekte zou kunnen voorkomen bij andere patiënten, contacten van patiënten en gezondheidswerkers. Ze merken ook op dat het medicijn patiënten kan helpen die gediagnosticeerd zijn met MERS of COVID-19 als het kort na het begin van de symptomen wordt gegeven.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.