Bijgewerkt: 25 juni 2024

Apneumaskers testen in het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
08-04-2014

Apneuvereniging Amstelland organiseert in Ziekenhuis Amstelland voor al haar leden een bijeenkomst, waar apneumaskers geprobeerd kunnen worden. Op woensdag 23 april 2014 presenteert de maskerraad van de vereniging gratis ongeveer 60 maskers en informeert geïnteresseerden over het juiste gebruik.De maskers zijn een onderdeel van de CPAP behandeling bij het Obstructief Slaapapneu Syndroom (OSAS). De CPAP is een soort luchtpomp. De pomp zorgt voor een geringe overdruk, waardoor ’s nachts de luchtwegen worden opengehouden. Het masker zit gedurende de hele nacht over de neus en/of mond. Er zijn veel verschillende soorten maskers, die bij iedere apneupatiënt anders werken.

Bep en Cok van Norde van de maskerraad zijn op deze bijeenkomst te gast in Ziekenhuis Amstelland. Zij hebben ca. 60 verschillende maskers bij zich en informeren over het juiste gebruik, bespreken problemen en geven advies. Daarnaast zijn de leden van de Apneuvereniging in de gelegenheid met elkaar ervaringen en tips uit te wisselen.

Aanmelden

Leden hebben een uitnodigingsmailtje ontvangen en kunnen zich aanmelden via de link in dit e-mailtje. Daarnaast is aanmelding mogelijk door in te loggen bij op de website van de Apneuvereniging (www.apneuvereniging.nl). De bijeenkomst is gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.