Bijgewerkt: 27 juni 2022

Armando heeft een schilderij aan het Cobra Museum geschonken

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
07-05-2013

Beeldend kunstenaar Armando heeft zijn schilderij Gestüpp 3-3-12 aan het Cobra Museum voor Moderne Kunst geschonken als dank voor het samenstellen en organiseren van zijn overzichtstentoonstelling. Het werk is momenteel te zin in de tentoonstelling Armando vs Armando.

De tentoonstelling Armando vs Armando is een groot succes. Vanaf de opening, die gepaard ging met veel publiciteit, is er grote belangstelling voor de eminence grise van de Nederlandse kunst. Met de tentoonstelling ‘Armando vs Armando’  laat het Cobra Museum voor Moderne Kunst recent werk van Armando (1929) zien.

In zijn atelier, gevestigd in een oude kazerne in Potsdam, net buiten Berlijn, werkt de inmiddels 83-jarige kunstenaar nog iedere dag aan zijn doeken en aan zijn sculpturen. Met de bezetenheid en de bevlogenheid van een kunstenaar die leeft voor zijn kunst.

gestupp Amstelveen
(Foto Cobra Museum - 2013)

Armando: Gestüpp 3-3-12, 140 x 160cm


De titel van de tentoonstelling Armando vs Armando verwijst naar de manier, waarop Armando zich door middel van zijn recente werk tot zijn eigen oeuvre en leven verhoudt, een oeuvre en leven dat uitzonderlijk rijk en omvangrijk is. Uit zijn huidige werk spreekt een bevrijding.

Behalve het totaal van bezoekers aan de tentoonstelling en een recordaantal van 600 op de opening  is ook opvallend, dat een talkshow op zaal i.s.m. de AVRO en Cultura24 op 17 maart 2013 tussen Armando en Cherry Duyns volledig uitverkocht was. Ook de catalogus speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt en uitgegeven door 99 uitgevers was binnen twee weken uitverkocht. Inmiddels is er een tweede druk verschenen.

Los van deze getallen is helder, waarom het publiek en de media Armando vs Armando omarmen. Armando biedt authenticiteit en inhoud. De enige die dan ook niet onder de indruk is van deze tentoonstelling en het succes ervan is Armando zelf! Hij vind het niet bijzonder, zei hij in het uitgebreide interview in Volkskrant Magazine op 11 maart 2013. Maar hij vond zijn eerste tentoonstelling ook niet bijzonder zei hij erbij. Deze ontnuchterende houding van deze hardwerkende schilder raakt de juiste snaar bij een grote groep kunstliefhebbers. De tentoonstelling wordt verlengd tot en met 9 juni 2013!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.