Bijgewerkt: 4 december 2021

Armoede werkt niet

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
23-11-2010

In het jaar tegen de armoede organiseert de FNV een tentoonstelling met portretten van en interviews 'werkende armen'. De tentoonstelling ''Onzeker bestaan, leven aan de rafelrand', is te zien in het Raadhuis Amstelveen van vrijdag 26 november 2010 tot vrijdag 7 januari 2011. De opening is op 26 november om 13.00 uur door wethouder Jan Willem Groot, Ans Pelzer.

De SP-Amstelveen vraagt vrijdag de bezoekers van deze tentoonstelling de petitie “ Armoede werkt niet” te ondertekenen. In plaats van banen scheppen, wil het kabinet 30.000 banen in de sociale werkvoorziening schrappen. Hierdoor zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums belanden  en worden veroordeeld tot armoede.

De plannen van het kabinet om mensen met een  arbeidsbeperking ,Wajongers, WSW‘ers en WWB’ers inkomen te laten inleveren moet van de tafel. Op zaterdag 27 november (van 11.00 – 14.00 uur) heeft in de Brabanthallen in Den Bosch, de manifestatie ‘Armoede werkt niet!’ plaats.

Naast Roemer, Jongerius, Cohen en Poppelaars, zijn er optredens van Vincent Bijlo (cabaretier), Bl3nder (met Def P.), Spic 'n Span (swingband SP) en Harry Slinger (van Drukwerk).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.