Bijgewerkt: 4 december 2021

Axel Boomgaars is de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
28-03-2013

De Amstelveense raadsfractie van GroenLinks heeft unaniem Axel Boomgaars voorgedragen als nieuwe fractievoorzitter. Daarmee volgt hij Sander Mager op, die 11 jaar de fractie leidde. De 22-jarige Boomgaars zal de zevenkoppige fractie leiden richting de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014.

Bij GroenLinks mogen vertegenwoordigers maximaal drie termijnen eenzelfde functie uitvoeren en die van fractievoorzitter Sander Mager liep af. Richting de verkiezingen wilde hij al het stokje overdragen. Daarbij koos de fractie unaniem voor Axel Boomgaars.

mager Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Sander Mager, oud-fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen neemt afscheid in restaurant Abina


Boomgaars tijdens de overdracht: “Het is een eer Sander op te volgen. Hij heeft GroenLinks in Amstelveen geliefd genoeg gemaakt om zowel binnen een coalitie als in de oppositie inhoudelijke successen te bereiken, en gevreesd genoeg met zijn scherpe inhoud en debatvaardigheden, dat we altijd een herkenbaar eigen geluid hebben gehouden.” Mager zal zijn termijn in de raad gewoon uitzitten.

mager Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Axel Boomgaars, de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen introduceert zichzelf en schetst zijn politieke standpunten


Aan Boomgaars ook de taak om het gezicht van de partij richting de volgende verkiezingen te zijn: “Alsof de huidige bezuinigingsronde op bijvoorbeeld kunst, groen en leefbaarheid in de wijken nog niet genoeg was, moeten we dankzij het VVD-PvdA-kabinet de aankomende jaren nog een keer zo’n 7,5 miljoen per jaar bezuinigen.

Dat wordt een zware klus, waarin we duidelijke keuzes moeten maken. Onze oplossingen liggen in het groene en linkse verhaal. Groen en sociaal zijn de kern van onze partij, waar Amstelveners ons op herkennen en vertrouwen. Daar ben ik trots op en dat wil ik uitbreiden.”

mager Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

'Onze oplossingen liggen in het groene en linkse verhaal. Groen en sociaal zijn de kern van onze partij, waar Amstelveners ons op herkennen en vertrouwen' - aldus Axel Boomgaars


Op het gebied van groen zal de partij snel met een 10-puntenplan komen om hun inzet duidelijk te maken. “Wij geloven, dat je met verduurzamen kan verdienen als Amstelvener én als gemeente, en we blijven ons inzetten voor een groene en gezinsvriendelijke leefomgeving.” Op het linkse gebied komt vooral in de zorg veel op Amstelveen af.

mager Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Iedereen aan tafel applaudisseert na de introductie van de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen


Dat wordt volgens Boomgaars over de schutting gegooid met nog een flinke bezuiniging eroverheen. GroenLinks zet daarbij in op het zo veel mogelijk voortijdig tegengaan van zorgtrajecten en als dat toch gebeurt, het laagdrempelig in de wijk organiseren. “Daarbij moeten we die zorgvragers, hun mantelzorgers en vrijwilligers flink ondersteunen, want die gaan we hard nodig hebben. Wij blijven knokken voor wat kwetsbaar is.”

Axel Boomgaars (2 mei 1990) studeert in het dagelijks leven sociologie en rechten. Daarnaast is hij vrijwilliger bij het COC Amsterdam, waarmee hij voorlichting geeft over homoseksualiteit op scholen in en rond Amsterdam, ook in Amstelveen.

mager Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Het historische moment, als de nieuwe en de oude fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen even stilstaan voor de foto. Axel Boomgaars is de jongste fractievoorzitter van de gemeenteraad van Amstelveen (l) met Sander Mager


Boomgaars is met zijn 22 jaar de jongste GroenLinks-fractievoorzitter van Nederland. Volg hem ook op www.twitter.com/AxelBoomgaars, wordt zijn vriend op www.facebook.com/axelvangroenlinks, of abonneer je op zijn YouTube-kanaal: http://www.youtube.com/user/AxelBoomgaarsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.