Bijgewerkt: 8 december 2021

BBA: 4,7 miljoen euro van topsporthal naar scholen

Nieuws -> Politiek

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
30-06-2009

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) wil van de reservering van 5,7 miljoen euro voor een nieuwe topsporthal 4,1 miljoen euro vrijmaken, om vertraging bij de hoognodige nieuwbouw van scholen zoveel mogelijk te voorkomen.

Emergo Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

De Emergohal aan Langs de Akker 3


4,1 miljoen euro is ongeveer evenveel, als de bouwkosten van de Michiel de Ruyterschool of het scholencomplex aan de Orion, projecten die nu aanbesteed zouden kunnen worden. 

“Als je die 5,7 miljoen anders inzet profiteren scholen, breedtesport èn topsport ervan”, zegt BBA-raadslid John Levie. “Wij vinden het onverantwoord om in deze tijd zoveel geld aan een topsporthal uit te geven, terwijl nieuwbouw van scholen uitgesteld moet worden, zoals het college voorstelt”.

Levi Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

John Levi raadslid van Burgerbelangen Amstelveen (plv) lid Algemeen Bestuur en Middelen


BBA  wil verder 600.000 euro besteden aan een hal voor breedtesport bij het nieuwe Amstelveen College, een zaal die ook voor topsport kan worden ingezet. Deze multifunctionele sporthal wordt in het voorstel van het Amstelveense college van B en W bij de Kadernota, die woensdag (1 juli 2009) in de gemeenteraad wordt behandeld, voorlopig wegbezuinigd.

Om topsport voor Amstelveen te behouden moet volgens BBA de Emergohal wel grondig opgeknapt worden.  Met een investering van maximaal 1 miljoen euro kan dan de komende tien jaar topsport, waaronder volleybal op het hoogste niveau, gewoon doorgaan. “Het is voor de topsport misschien wat soberder dan in de oorspronkelijke plannen van het college, maar liever een eenvoudiger topsporthal dan uitstel van scholenbouw”, aldus John Levie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.