Bijgewerkt: 30 november 2021

BBA: Amstelveen mag geen stad van beton worden

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
28-02-2011

BBA: Amstelveen, Stad in het groen, mag geen stad van beton worden door A9-tunnel

Amstelveners moeten niet de dupe worden van de ondertunnelingsplannen van de A9. Het vorige College van B en W tekende een contract om 100 miljoen euro in te leggen voor de ondertunneling van de A9. De gemeente Amstelveen moet dat dan ophoesten. Eerder bleek dat slechts 10 hectare op de A9 bebouwd kan worden, waardoor er nog heel veel in Amstelveen zelve moet worden bebouwd om dit te verdienen.

Roos Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Linda Roos, fractievoorzitter van Burgerbelangen Amstelveen


"BBA is niet van plan om alle open locaties vol te bouwen en daarmee de leefbaarheid in Amstelveen op te offeren voor de tunnel. Dit is in totale tegenstrijd met het karakter van Amstelveen, een stad in het groen. Je krijgt dan een stad van beton. Elk grassprietje kan je twee keer willen bebouwen, maar dat gaat niet. Het zou betekenen dat sportvelden en speelveldjes, maar ook volkstuinen dan naar de rand van de gemeente gaan.

Dat moet je niet willen," aldus BBA-fractievoorzitter Linda Roos. BBA stelde in haar verkiezingsprogramma dat Amstelveen bij een ondertunneling geen financiële risico’s mag lopen en de uitvoering daarvan moet passen binnen het Amstelveense karakter en de Amstelveense schaal. Belangrijke voorzieningen mogen niet worden opgeofferd hiervoor!

In juli 2009 stelde BBA voor om een onafhankelijke onderzoekscommissie in te stellen om de haalbaarheid - gezien de economische crisis - te onderzoeken. Daarbij stelde BBA dat het staken van het project ook tot de mogelijkheden moest behoren. Dat het College van B en W er nu voor kiest om pas op de plaats te maken, is dan ook niet meer dan logisch, zo vindt BBA.

"Amstelveen zou met de bijdrage van 100 miljoen euro, na het de landelijke overheid de grootste financier zijn aan een rijksweg. Rijkswegen worden normaal gesproken door het Rijk betaald, zo zou dat hier ook het geval moeten zijn. De provincie en stadsregio dragen zowel absoluut als relatief heel weinig bij.

BBA is geen voorstander van verbreding van de A9; als de knelpunten op de snelweg bij de A2, A4 en A9-Gaasperdammerweg en A9-Badhoevedorp volledig zijn voltooid, moet bezien worden, of de doorstromingsproblemen zijn opgelost. Daarop vooruitlopen heeft geen zin," zo stelt Linda Roos.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS