Bijgewerkt: 24 februari 2024

BBA: 'Gemeenteraadsverkiezingen gaan over Amstelveen'

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
22-02-2010

'Gemeenten moeten zelf over eigen verkiezingen gaan'

De gemeenteraadsverkiezingen worden teveel gedomineerd door landelijke zaken die niets te maken hebben met de verkiezingen van 3 maart 2010.

De verkiezingen van 3 maart gaan over typisch Amstelveense zaken als de (tram)lijnen 5 en 51, schoolgebouwen, behoud van groen, (sociale) woningbouw, het A9-project, het stadshart, hoe om te gaan met in IJsland verdwenen miljoenen en meer. Veel landelijke media volgend (waaronder landelijk georganiseerde lijsttrekkersdebatten), lijkt het alsof de gemeenteraadsverkiezingen gaan over Irak, Afghanistan, AOW, de zorg en het landelijk begrotingstekort.

Ook de recent gevallen regering geven veel media aanleiding een koppeling te leggen met de gemeenteraadsverkiezingen. Voorbij wordt gegaan aan het lokale karakter van de gemeenteraadsverkiezingen, maar ook aan lokale politieke partijen zoals BBA.

"Gemeenten moeten voortaan zelf kunnen bepalen wanneer ze gemeenteraadsverkiezingen houden. Er is eigenlijk geen reden te verzinnen waarom alle gemeenten in Nederland op de zelfde dag hun lokale verkiezingen moeten houden. Als er gespreide verkiezingen zouden zijn, komt het lokale aspect veel beter tot zijn recht." aldus David de Jong van Burgerbelangen Amstelveen (BBA).

Wil je de gemeentelijke democratie echt goed tot haar recht laten komen, dan zouden ook tussentijdse gemeenteraadsverkiezingen mogelijk moeten worden. Als de lokale regering (Burgemeester en Wethouders) valt, moet de gemeenteraad zichzelf kunnen ontbinden en de kiezer laten bepalen hoe verder.

Bezoekjes van landelijke politici als Ab Klink, Andre Rouvoet en  Mariette Hamer hebben niets te maken met dat wat in Amstelveen speelt. Als bovendien Wouter Bos de ene dag procedeert tegen Amstelveen en de andere dag met Amstelveense wethouders bier wil lopen tappen, dan is dit weinig serieus te nemen. BBA is de enige lokale partij die voor alle Amstelveners wil opkomen en dat belang voorop stelt! Kies lijst 4, Burgerbelangen Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.