Bijgewerkt: 18 mei 2024

BBA: Jaarrekeningen gesubsidieerde instellingen openbaar

Nieuws -> Politiek

Bron: David de Jong
06-06-2011

Instellingen, die van de gemeente Amstelveen geld ontvangen voor een publiek doel, moeten voortaan hun jaarrekeningen verplicht openbaren. Transparante en een democratische controle is hiertoe gewenst. Dit is wat BBA zal voorstellen in de komende gemeenteraadsvergadering op 8 juni 2011.

de Jong Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

David de Jong, raadslid voor BBA


“Een simpele vraag om een jaarrekening als burger, of als gemeenteraadslid bij bepaalde Amstelveense instellingen, leidde gelijk tot een weigering,” aldus raadslid De Jong. “Vreemd, want als je voor het openbare doel werkt en miljoenen aan publiek geld mag besteden daarvoor, en zelfs de aanduiding openbaar in je naam hebt, zou je moeten willen om publiekelijk verantwoording af te leggen.”

BBA zal daarom voorstellen om instellingen die 40.000 euro, of meer aan subsidie ontvangen, te laten verplichten middels de subsidievoorwaarden om hun volledige jaarrekeningen te openbaren op in ieder geval hun eigen websites.

Zo kan een ieder zien, hoe instellingen met het geld omgaan. Veel instellingen maken alleen een activiteitenjaarverslag. Indien het voorstel van BBA wordt aangenomen en uitgevoerd, zou hier vanaf 2012 verandering in kunnen komen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.