Bijgewerkt: 15 juni 2024

BBA en PvdA-Amstelveen willen meer flexibiliteit voor de kleine winkelier

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen/BBA
04-04-2016

Als de openingstijden van de winkels op de zondag worden verruimd willen BurgerBelangen Amstelveen en PvdA-Amstelveen, dat de kleine ondernemers en winkeliers, die daar niet aankunnen voldoen gecompenseerd worden. Dit zou kunnen door hen toe te staan naast de verkoop van hun “hoofdproduct” er nog iets bij te doen. Zoals bijvoorbeeld een koffiecorner in een kledingwinkel, of een wijnhoekje bij een kaasboer, het z.g. blurring.

Foto Amstelveen
(Foto BBA - 2016)

Rob Ellermeijer gemeenteraadslid van de VVD-Amstelveen en Jitze Bakker, fractieleider van Burgerbelangen Amstelveen


BBA en PvdA brengen dit in de komende commissievergadering van ABM  donderdag 7 april 2016 naar voren naar aanleiding van de wens van D66 om op zondag de openingstijden voor winkels te verruimen. Ewa Petiet van BBA: “Op zich zijn we er niet op tegen, maar we realiseren ons, dat met name de kleine winkelier hier niet altijd aan kan voldoen. Daarom pleiten wij er voor, dat die kleine ondernemer, die misschien één, of twee mensen aan personeel heeft, op een andere manier een kans krijgt om zijn omzet te vergroten. Je ziet het in het buitenland, maar ook in sommige  uurgemeenten, dat dit concept succesvol is. Zo wordt het al in het winkelcentrum van het Gelderlandplein met succes toegepast. Winkelen krijgt op die manier meer beleving. We moeten daarin wat flexibeler worden. Boekwinkels met een zitje om wat te drinken is ook voor het lezen en de boekverkoop stimulerend” .

Bas van der End, burgerlid van de PvdA vult aan: “Wij willen verder denken dan alleen het verruimen van openingstijden. Voor de kleine winkeliers is het soms lastig om mee te gaan in het verruimen van de openingstijden. Daarom stellen wij voor, dat zij de ruimte krijgen om op een andere manier onderscheidend te zijn. De gemeente moet ze die faciliteiten geven door het verruimen van de mogelijkheden in de regelgeving”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.