Bijgewerkt: 6 december 2021

BBA hoopt van de leegstaande kantoren af te komen

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
02-07-2012

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is benieuwd, hoe het College van B en W nieuwe ontwikkelingen om leegstand in kantoorgebouwen in Amstelveen gaat inzetten. Overheden en marktpartijen ondertekenden woensdagmiddag na jarenlang overleg een convenant om de leegstand in kantoren te bestrijden.

De komende twaalf maanden zullen partijen regionale visies formuleren, op basis van de leegstand in de meest urgente regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven, zo meldde het ministerie van Infrastructuur en Milieu afgelopen woensdag.

kantoor Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een leegstaande kantoorcomplex in Amstelveen


"Wij zullen de wethouders tijdens de kadernota behandeling vragen te inventariseren welke kantoren leegstaan. Na de inventarisatie willen we graag, dat bekeken wordt welke locaties kunnen worden gesloopt opdat er woningbouw kan plaats vinden op die plek," aldus fractievoorzitter Linda Roos.

BBA zal de wethouders oproepen te gaan met marktpartijen om te bezien, of zij dit proces willen ondersteunen. Voor BBA is het van belang de uitkomsten van deze inventarisatie te betrekken bij de inbreng van de regionale visie omtrent de kantoren- en woningbouwmarkt.

Als het aan BBA ligt, komt er een stop op de bouw van nieuwe kantoren, als ontwikkelaars die nieuwe kantoren bouwen voor huurders geen visie kunnen overleggen over hetgeen gebeurt met gebouwen die worden verlaten. Dit om onnodige leegstand te voorkomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.