Bijgewerkt: 25 mei 2024

BBA is blij met studie alternatieven Amstelveenlijn

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
27-06-2011

Burgerbelangen Amstelveen, BBA is blij, dat alternatieven voor de Noord/Zuidlijn worden uitgewerkt, opdat deze als volwaardige opties voor de toekomst van tram 5/sneltram 51 kunnen gelden.

BBA-fractievoorzitter Linda Roos: “Tot nu toe was altijd ingezet op de Noord/Zuidlijn doortrekken naar Amstelveen. Hier kwam veel kritiek op. De varianten die nu onderzocht worden, tonen aan, dat er meer mogelijk is. Afhankelijk van de uitkomsten kan dan een echte keuze gemaakt worden voor wat het beste is voor de toekomst van de lijnen 5 en 51. De initiatiefgroep Regiotram M51 heeft een goede bijdrage geleverd aan de discussie. Het is goed, dat ook hun alternatief wordt onderzocht.”

Het projectbureau Amstelveenlijn heeft eerder een variant uitgewerkt voor het doortrekken van de Noord/Zuidlijn naar Amstelveen Westwijk die 817 miljoen euro kost. Met name het  vervallen van lijn 5 en een gedeelte van de Amstelveense haltes leidde tot kritiek.

Mede dankzij de inzet van BBA-wethouder John Levie die tot 1 juni de portefeuille OV had, is door de stuurgroep een tussenrapportage gepresenteerd, waarin vier andere opties worden voorgesteld.

levie  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Wethouder John Levie van BBA


BBA heeft altijd kritisch gestaan tegenover een mogelijke komst van de Noord/Zuidlijn. Nu breder hiernaar gekeken wordt, blijft BBA zich inzetten voor een goede de directe bereikbaarheid van Amsterdam vanuit Amstelveen met afdoende haltes in Amstelveen en Amsterdam.

Achtergrond:

De nu nader te onderzoeken opties bestaan uit een stadstramvariant (met drie tramlijnen naar resp. Amstel, CS en Sloterdijk), een Regiotram-variant (met twee regiotrams naar het Leidseplein en Amstel), de Regiotram M51-variant (met lijn 51 door de Noord/Zuidlijnbuis en lijn 5) en een sneltramvariant (pendeltram naar station Zuid). Later dit jaar is het de bedoeling dat aan de hand van de uitwerking verdere besluiten worden genomen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.