Bijgewerkt: 7 december 2021

BBA is tevreden met beperktere tariefsverhoging voor OV

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
13-12-2011

BBA (Burgerbelangen Amstelveen) is tevreden, dat een eerder aangekondigde radicale verhoging van het kilometertarief voor het openbaar vervoer voor onder andere de Amstelveense concessie (Amstelland-Meerlanden) niet doorgaat. Het Dagelijks Bestuur van de Stadsregio Amsterdam heeft besloten, dat het tarief nu van 10,6 naar 12,6 cent per kilometer zal gaan. In Amsterdam zal het tarief naar 14,2 cent per kilometer gaan.

Samen met andere politieke partijen ageerde BBA tegen de radicale tariefstijging. Het 12,6 cent-tarief zal gelden voor lijn 300 (R-Net, ex-Zuidtangent) en alle andere bussen van Connexxion. De lijnen 5 en 51 die onder de Amsterdamse concessie vallen, zullen helaas wel het hogere tarief omvatten.

Een wijzigingsvoorstel in de Stadsregioraad om de tarieven beperkt te laten stijgen in het hele gebied haalde helaas geen meerderheid. Het landelijke instaptarief zal 83 cent bedragen (is nu nog 79 cent). De nieuwe tarieven gelden niet voor abonnementshouders die alleen een (landelijke) tariefstijging van 4,9 % krijgen.

Opgelegde bezuinigingen vanuit de regering betekenen dat flink gediscussieerd wordt over het openbaar vervoer: zowel de tarieven, de frequentie als het lijnennet staat daarbij ter discussie. 

“Het is ontzettend vervelend dat de reiziger nu de dupe wordt, maar met deze beslissing van het Dagelijks Bestuur van de Stadsregio Amsterdam is voor de busgebruikende Amstelvener de pijn in ieder geval beperkt gebleven,” aldus David de Jong, gemeenteraadslid voor BBA.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.