Bijgewerkt: 27 november 2021

BBA is trots op de geweldige investering in breedtesport!

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
08-05-2012

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is trots op het realiseren van geweldige investeringen voor de breedtesport. Al in 2009 zette het toenmalige raadslid John Levie (inmiddels wethouder Sport) met brede steun van de VVD, GroenLinks, CDA en OCA in op 3,45 miljoen aan extra investeringen voor de sport.

Door een opvallend eensgezind optreden van de voorzitters van de sportverenigingen aan de Sportlaan oost en west en van de verenigingen aan de Escapade kon een eerste actielijst opgesteld worden.

bot  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Peter Bot, raadslid van BBA


Door gedegen speurwerk en een zeer sterk aanbestedingsbeleid konden nog meer verenigingen geholpen worden om hun accommodatie te verbeteren. Mede hierdoor bleef er 600.000 over binnen de begroting waardoor ook een Roda 23 en Fit en Odin op steun kunnen rekenen voor het aanpassen van hun accommodaties.

“Het resultaat is, dat we nu een geweldige sportinfrastructuur midden in Amstelveen hebben gerealiseerd met een breed scala aan sportvelden,” aldus sportwoordvoerder Peter Bot. Hier kunnen de veldsporten nog volop doorgroeien en kunnen scholen en andere organisaties medegebruikers worden.

Voor BBA is het uitgangspunt van dit alles inzet op de breedtesport; dubbel gebruik door verenigingen, betekent dat nog beter gebruik gemaakt kan worden van de velden. Als voorbeeld het oefenveld van Roda 23, wat buiten de trainingsuren een speelveld is voor de buurt.

BBA is van mening dat de breedtesport kan leiden tot topsport en een voorbeeld is voor jonge sporters. Aanstaand weekend kan al geoogst worden bij het hockey waar Myra heren 1 en MHC Amstelveen heren 1 beiden kunnen promoveren naar de overgangsklasse.

Veel gemeenten kunnen dromen van dit resultaat. Rest ons nu nog om via de ingestelde klankbordgroep het sportbeleid verder te ontwikkelen. Via het sportbedrijf worden diverse programma’s ontwikkelt in het kader van” Amstelveen beweegt gezond “.

Daarnaast moet een programma verder ontwikkeld worden om de topsporters te steunen die vanuit de breedtesport zijn voortgekomen. En dan zijn Amstelveen en de sportende Amstelveners de grote winnaars!”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS