Bijgewerkt: 28 november 2021

BBA maakt zich zorgen om sluiting bibliotheek Middenhoven

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA Amstelveen
17-05-2011

BBA maakt zich zorgen over het op deze wijze sluiten van een filiaal. Onlangs kondigde Bibliotheek Amstelland aan haar filiaal in Middenhoven per 2012 te willen sluiten en geeft daarbij de subsidiekorting aan als reden voor de forse ingreep.

Orion Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

De ingang van de bibliotheek in Orion, in de wijk Middenhoven


Sinds lange tijd zijn er in Amstelveen Zuid twee filialen actief van de bibliotheek, waarbij de vestiging Middenhoven niet lang geleden werd geherstructureerd. “Het College van B en W stelde in 2010 bij de begrotingsbehandeling, dat 'een betere spreiding van vestigingen over Amstelveen Zuid en Aalsmeer met een kritische blik nader onderzocht' diende te worden en dat een 'toekomstvisie' een concrete uitwerking kan geven op de bezuiniging van 200.000 euro.

Een toekomstvisie van de bibliotheek Amstelland is BBA onbekend, vandaar, dat we enigszins verrast zijn over deze aankondiging,” aldus raadslid David de Jong. BBA wil nu van het College van B en W weten, hoe zij aankijkt tegen de mogelijke sluiting en de beoogde spreiding van de bibliotheken in Amstelveen. Hiertoe heeft de fractie vragen ingediend.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS