Bijgewerkt: 16 augustus 2022

BBA op de bres voor de jeu de boules vereniging Bulderbaan

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
30-01-2015

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil, dat de gemeente serieus kijkt, hoe het de jeu de boules vereniging JBV Bulderbaan kan helpen bij het vinden van een nieuw onderkomen. In het verleden zouden daar toezeggingen over zijn gedaan ongeveer 7 jaar geleden door de toenmalige wethouder van sport Joss Tabak, -aldus Jaap Prent, burgerraadslid voor bbA.

Bulderbaan heeft zijn onderkomen in een ongeschikt en min of meer verouderd gebouwtje in het Broersepark. Daar is ook de baan, waarop men jeu de boules kan spelen. Bulderbaan speelt in de landelijke competitie en houdt ieder jaar een aantal open toernooien. Maar in dit gebouwtje kan men niet met goed fatsoen tegenstanders en bezoekers ontvangen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Het verenigingshuis van de Jeu de Boules Vereniging Bulderbaan in het Broersepark. Jeu de boules omvat alle spellen die met metalen ballen worden gespeeld. Voor petanque is weinig, of geen uitrusting en infrastructuur nodig; het is eenvoudig van opzet en de nadruk ligt op behendigheid in plaats van op fysieke kracht. Petanque is de Provençaalse variant van jeu de boules


Indertijd is er over gesproken om de vereniging Bulderbaan onder te brengen in het onderkomen van de kinderopvang Kinderrijk, ook in het Broersepark, zo gauw, dat gebouw vrij zou komen. Nu is het onderkomen van Kinderrijk vrij, maar  JBV Bulderbaan kan er niet in, omdat de gemeente de huur heeft opgezegd. Bij de gemeente vindt men de vereniging te klein om veel in te investeren. Bulderbaan bestaat dit jaar 35 jaar en heeft slechts 80 leden, is zeer vergrijsd en de aanwas van nieuwe leden blijft uit.

Het bestuur van Bulderbaan vindt, dat dit komt, omdat men geen behoorlijk onderkomen heeft  om leden en tegenstanders te ontvangen. Linda Roos van bbA vindt de vergrijzing geen argument. Daarnaast vindt ze, dat de diversiteit  van sporten in Amstelveen behouden moet blijven. “ Het moet niet zo zijn, dat men straks alleen nog maar kan kiezen  voor voetbal, hockey, of tennis “.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.