Bijgewerkt: 3 december 2021

BBA presenteert kandidatenlijst verkiezingen 2010-2014

Nieuws -> Politiek

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
07-12-2009

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) heeft haar kandidatenlijst afgelopen week definitief vastgesteld. Het bestuur is er trots op dat ze een goed en kundig team van kandidaten kan presenteren, dat net als de afgelopen vijftien jaar zich zal inzetten voor BBA in de gemeenteraad. De kandidatenlijst is tot stand gekomen na een peiling onder de leden en is een mix van bekende gezichten en nieuwkomers.

Hieronder de top 9 kandidatenlijst

Linda Roos

Linda Roos is net als in 2006 lijsttrekker. Zij is sinds de oprichting van BBA (1993) betrokken bij de partij en heeft de afgelopen jaren met verve het fractievoorzitterschap vervuld. Linda Roos is sinds 1994 raadslid en richt zich op onderwerpen als ruimtelijke ordening, groen, openbaar vervoer, wegen en wonen.

Peter Bot

Peter Bot is een nieuwkomer bij BBA. Hij is de afgelopen jaren maatschappelijk actief geweest in de Amstelveense sportwereld en was 28 jaar werkzaam in het MBO-onderwijs als o.a. docent. Peter Bot heeft vooral interesse in onderwerpen die jongeren aangaan (onderwijs) en sport.

John Levie

John Levie is sinds begin 2008 raadslid voor BBA. Vanaf 2004 was hij al lid van de  commissie Algemeen Bestuur & Middelen. John Levie is docent commerciële economie aan de HES Amsterdam. Tevens is hij actief in het bedrijfsleven als interim  en projectmanager. Hij richt zich op onderwerpen als financiën, sport en economische  zaken. Tevens is hij commissievoorzitter voor Burgers & Samenleving.

David de Jong

David de Jong is sinds 2002 raadslid voor BBA. David de Jong is zelfstandig mediajournalist en mediaspecialist. David de Jong richt zich op onderwerpen als jeugd, onderwijs, sociale aangelegenheden, openbaar vervoer (metro/tram), welzijn en cultuur. Hij is tevens plaatsvervangend commissievoorzitter voor Burgers & Samenleving

Petra Vosters

Petra Vosters is een nieuwkomer bij BBA. Zij heeft haar sporen ruimschoots verdiend  binnen gemeenteland en de gemeentepolitiek. Op dit moment is zij werkzaam als senior consultant bij de Luchtverkeersleiding Nederland. Petra Vosters zet zich vooral in op thema’s die betrekking hebben op duurzaam samen leven & werken alsmede de  economische aangelegenheden die de burger écht aangaan.

Willem Toerink

Willem Toerink is een nieuwkomer bij BBA. Hij is consultant op het gebied van

media, telecommunicatie en het begeleiden van subsidie-trajecten. Willem Toerink heeft lang voor Fokker gewerkt. Hij wil zich inzetten voor onderwerpen op het vlak van verkeer en vervoer alsmede ruimtelijke ordening.

Ruud Oord

Ruud Oord is sinds 2006 raadslid voor BBA. Hij komt uit de financiële wereld en is zelfstandig adviseur voor integriteits- en beveiligingsvraagstukken op onder meer de luchthaven Schiphol. Ruud Oord is met name actief op onderwerpen als financiën, veiligheid en economische zaken. Hij vindt dat de nieuwe BBA-kandidaten hoog op de lijst moeten, maar rekent erop opnieuw verkozen te worden.

Harrie Pijnenborg

Harrie Pijnenborg was tot 6 februari 2008 ruim 12,5 jaar gemeenteraadslid voor BBA en is commissielid voor Burgers & Samenleving. Hij is ruim 50 jaar actief in de Amstelveense sportwereld en was ruim 30 jaar actief in het Amstelveense en Amsterdamse onderwijs. Harrie Pijnenborg zet zich in de commissie Burgers & Samenleving vooral in voor het onderwerp sport.

Jaap Prent

Jaap Prent is commissielid voor Ruimte, Wonen & Natuur en de A9. Hij is voor BBA zeer actief als wijk(platform)aanspreekpunt. Jaap Prent is jarenlang actief geweest in de voedingssector. In de commissies benadrukt hij vooral de menselijke aspecten van de onderwerpen.

Lijstduwer van BBA is net als in 2006, Frits Suèr die zijn diensten bewezen heeft in de sportsector. Binnenkort zal BBA haar verkiezingsprogramma bekend maken. Ga stemmen, kies BBA.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS