Bijgewerkt: 16 augustus 2022

BBA: raken we met Amstelveen College de enige openbare middelbare school kwijt?

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
17-01-2010

BBA vraagt zich af, of met de verzelfstandigingsvoorstellen Amstelveen haar enige openbare middelbare school kwijt raakt. Een openbare school is een plek waar iedereen zich moet kunnen thuisvoelen zonder dat er bepaalde religies worden gestimuleerd. In Amstelveen is Amstelveen College de enige waar dat op alle middelbare schoolniveaus kan.

Burgemeester en Wethouders hebben met de verzelfstandigingsplannen - net als in 2008 - de openbaarheid van Amstelveen College ter discussie gesteld. BBA wil dat Amstelveners voor openbaar onderwijs hun kinderen in Amstelveen op school kunnen houden.

de Jong  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

David de Jong onderwijs woordvoerder voor de BBA


In 2008 constateerde de lokale politieke partij BBA dat het College van Burgemeester en Wethouders het doel had, om het Amstelveen College onder te brengen in een grote openbaar/bijzonder onderwijsgroep waarmee het openbare karakter ter discussie werd gesteld. Gelukkig zijn de plannen tot een fusie met die grote onderwijsgroep – door BBA dat agendeerde - niet langer aan de orde.

"Nu de school en de gemeente na alles wat er gebeurd is op één lijn zijn gekomen, is het verbazend om te constateren, dat het College van Burgemeester en Wethouders opnieuw met het voorstel komt om het karakter van het openbare onderwijs bij het Amstelveen College ter discussie te stellen.

Zeker omdat onderwijswethouder Veenboer heeft gesteld de hoeder te willen zijn van het openbare onderwijs. Als op een openbare school, het onderwijs verplicht is bij te dragen aan de ontwikkeling en de volle rijping van de eigen levensbeschouwing van iedere leerling, kan je niet langer spreken van openbaar onderwijs.

Wij willen ons inzetten opdat er op z’n minst één openbare middelbare onderwijs-school in Amstelveen blijft," zo stelt David de Jong onderwijs woordvoerder van BBA.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.