Bijgewerkt: 16 augustus 2022

BBA: situatie 2de Montessorischool onhoudbaar!

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
24-01-2010

BBA is van mening, dat de situatie van het schoolgebouw van de 2de Montessorischool onhoudbaar is. Afgelopen week bracht een delegatie van raadsleden waaronder BBA's David de Jong, Harrie Pijnenborg en Jaap Prent een bezoek aan deze school.

Geconstateerd is dat de staat van het schoolgebouw dusdanig is, dat de gemeente hier zo snel mogelijk bezig moet gaan om oplossingen voor de school te vinden. Het schoolgebouw is in dusdanige verwaarloosde staat dat het knap is hoe leraren en leerlingen in de koud, met te weinig stroomvoorzieningen, onmogelijke toiletruimtes en slechte luchtkwaliteit nog kunnen functioneren.

"Ons idee is, dat direct na verkiezingen prioriteit wordt gelegd bij dit soort situaties en deze gewoon worden opgelost. Het is nodig harde afspraken hierover te maken en duidelijkheid te scheppen in de toekomstige coalitie. Alleen zo wordt voor de kinderen, ouders en personeel van de school perspectief geboden. Duidelijk is dat de huidige en voorgaande politieke coalities hier niet in zijn geslaagd, ondanks dat hier van verschillende kanten op is aangedrongen.

Met een beetje wil moet het mogelijk zijn voor deze en andere schoolgebouwen oplossingen te vinden! Je moet kinderen en leraren toch niet letterlijk in de kou laten staan zoals hier gebeurt. Dit is het gevolg van het jarenlang doen van beloftes van opeenvolgende Colleges van B en W en wilde plannen voor onderwijsgebouwen die niet op realisme waren gebaseerd.

De woordjes ‘onverkort uitvoeren’ dat door het College van B en W wordt gebezigd, heeft tot nu toe voor de Tweede Montessorischool niet tot een concrete oplossing geleid," aldus onderwijswoordvoerder David de Jong. BBA heeft sinds haar bestaan geen onderdeel uitgemaakt van het College van Burgemeester en Wethouders.

In 2009 waren ook problemen bij het schoolgebouwd van De Wending, een school voor speciaal onderwijs. Deze zijn inmiddels mede dankzij de inzet van BBA en andere politieke partijen, opgelost.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.