Bijgewerkt: 24 juni 2024

BBA wil OmgevingsAlert voor Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
06-03-2012

Ook Finbox voor de digitale acceptgiro's gewenst

De lokale politieke partij BBA (Burgerbelangen Amstelveen) wil, dat de gemeente Amstelveen zich aansluit bij het initiatief OmgevingsAlert. Omgevingsalert is een zogeheten 'app' die op smartphones wordt gebruikt en waarop ingesteld kan worden een bericht (‘alert/pushbericht’) te krijgen zodra in de buurt een (bouw)vergunning wordt aangevraagd.

omgevingsalert  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Screenshot van de OmgevingsAlert applicatie


"Ondanks, dat de gemeente Amstelveen voorop wil lopen met ICT, is het opvallend, dat terwijl 250 gemeentes hun informatie beschikbaar stellen, Amstelveen niet meedoet. Vergunningsinformatie wordt nu via internet beschikbaar gesteld, met vermelding van straatnamen in het Amstelveens Weekblad. Met deze OmgevingsAlert kunnen mensen actiever op de hoogte zijn van wat er staat te gebeuren in hun buurt," aldus raadslid David de Jong.

BBA heeft raadsvragen ingediend om er voor te zorgen, dat ook gegevens uit de gemeente Amstelveen via Omgevingsalert op smartphones beschikbaar komen.

Ook heeft BBA het College van B en W gevraagd mee te doen met het initiatief Finbox. Finbox is het initiatief om digitaal acceptgiro’s te kunnen voldoen en zo papierloos zaken af te kunnen handelen. Het zowel voor burgers als de gemeente een simpele manier van werken. Wie papieren acceptgiro’s wil blijven ontvangen kan dat uiteraard blijven ontvangen. Talloze bedrijven, banken en gemeenten doen al mee met dit project.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.