Bijgewerkt: 8 december 2021

BBA wil actie ondernemen tegen gebruik Buitenveldertbaan

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
13-01-2014

Burgerbelangen Amstelveen (BBA)  wil, dat wethouder Jan Willem Groot bij Schiphol actie onderneemt tegen het overmatig gebruik van de Buitenveldertbaan. Dit naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant van afgelopen zaterdag, waaruit blijkt, dat de Buitenveldertbaan in 2012 veel vaker is gebruikt dan noodzakelijk is.

Uit onderzoek bleek, dat slechts 71% van het gebruik  kon worden toegeschreven aan weersomstandigheden en aan werkzaamheden op andere banen. Voor 29% kon Schiphol geen verklaring geven. Het overmatig gebruik van de Buitenveldertbaan blijkt uit een onderzoek van het Britse onderzoeksbureau Helios.

Foto Amstelveen
(Bron Google Maps - 2014)

De Buitenveldertbaan (09 - 27) is een van de start- en landingsbanen van luchthaven Schiphol


Bewoners klagen, dat Schiphol te veel vrijheid heeft om af te wijken van de afspraken over het banengebruik. Burgerbelangen heeft sterk het gevoel, dat de bewoners aan het lijntje worden gehouden en wil via wethouder Groot weten, waarom Schiphol de Buitenveldertbaan vaker gebruikt dan is afgesproken en ook strikt noodzakelijk is.

BBA acht een onderzoek naar het gebruik van de Buitenveldertbaan te meer urgent, omdat Schiphol de wens heeft geuit de luchthaven uit te breiden. Er bestond al langer het vermoeden, dat de Buitenveldertbaan ten onrechte te vaak werd gebruikt. Immers ook bij mooi weer en weinig, of geen westenwind werd er geland.

Ook de Stichting Schiphol Werkgroep Amstelveen Buitenveldert (SWAB) heeft de indruk, dat de baan vaker wordt ingezet dan de regels van het nieuwe geluidssysteem toestaan. BBA wil nu maatregelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.