Bijgewerkt: 2 mei 2024

BBA wil fietsrekken bij heemparken en in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
19-07-2023

Burgerbelangen Amstelveen dient een motie in voor de verbetering van de fietsparkeergelegenheid bij de ingangen van het Amsterdamse Bos en de heemparken.

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dient woensdag 19 juli 2023 bij de behandeling van de perspectiefnota een motie in voor het verbeteren van de fietsparkeergelegenheid bij de ingangen van de heemparken en het Amsterdamse Bos. De partij heeft geconstateerd dat daar op de meeste plekken fietsers hun fiets niet fatsoenlijk kunnen parkeren, wat resulteert in overvolle en ontoegankelijke stoepen.

Foto Amstelveen
(Foto BBA - 2023)

bbA - raadslid Ewa Petiet

De motie roept op tot het plaatsen van fietsrekken bij de Amstelveense ingangen van het Amsterdamse Bos en de heemparken. Burgerbelangen Amstelveen is van mening dat dit een eenvoudige oplossing is om het probleem van het ontbreken van adequate fietsparkeergelegenheid aan te pakken.

Ewa Petiet (raadslid bbA): 'Amstelveen beschikt over prachtige heemparken en het Amsterdamse Bos, waar mensen graag van genieten. Veel mensen komen op de fiets naar deze bestemmingen om vervolgens te voet verder te gaan. Echter, er zijn momenteel geen of onvoldoende parkeerplekken voor fietsen bij de ingangen van het bos en de parken, waardoor fietsers hun fiets op de stoep plaatsen of mee het park in nemen, wat de toegankelijkheid belemmert en voor een rommelige situatie zorgt.'

Burgerbelangen Amstelveen is van mening dat het de verantwoordelijkheid van de gemeente is om fietsparkeerplekken te verzorgen, zodat mensen hun fiets op een nette manier kunnen parkeren en de stoep toegankelijk blijft voor iedereen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.