Bijgewerkt: 25 juni 2024

BBA wil geen tennishal naast het Thijssepark

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
20-03-2012

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) maakt zich grote zorgen over de plannen om op het sportpark Overburg, pal tegen het dr.  J. P. Thijssepark aan, een tennis opblaashal neer te zetten.  Linda Roos, fractievoorzitter van BBA doet een dringend beroep op het College van B en W om voor de bouw geen vergunning af  te geven.

Thijssepark Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2006)

Het Thijssepark in Amstelveen


“Een belangrijk cultureel erfgoed van Amstelveen, namelijk dit befaamde heempark komt anders in gevaar. Met name de status van Rijksmonument. Amstelveen is de enige gemeente  van  Nederland, waar de heemparken de status van Rijksmonument  hebben gekregen. Wij hebben daar indertijd jarenlang keihard voor gevochten. 

Als je nu een tennishal tegen zo’n park aanbouwt, loop je het risico de status van rijksmonument te verliezen. Amstelveen heeft juist dankzij deze parken een grote naam als groengemeente gekregen en meermalen is gepleit om deze parken in de zogeheten toeristische routes op te nemen”, aldus Linda Roos.

Linda Roos vindt, dat in het verleden al te vaak Amstelveens cultureel erfgoed is vernietigd en dat we zuinig moeten zijn op wat we nog hebben. Het probleem van een opblaashal is, dat er 24 uur per dag een motor staat te ronken om de benodigde lucht in de hal te pompen. Een ander probleem is, dat er ’s avonds veel licht naar buiten schijnt. De Amstelveense Heemparken trekken door hun exclusieve aanleg  bezoekers uit binnen- en buitenland. Zowel  Thijsse als Broerse waren internationaal vermaarde parkontwerpers.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.