Bijgewerkt: 8 december 2021

BBA wil kleine cultuur- en welzijnsinstellingen niet korten

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
09-11-2010

Burgerbelangen Amstelveen (BBA) zal zich tijdens de begrotingsraad inzetten om kleinere cultuur- en welzijnsinstellingen niet te korten. Het gaat om veelal om activiteiten op wijkniveau, waarbij BBA zich kan voorstellen dat het missen van kleine bedragen op al kleine subsidies soms hard kan overkomen.

“Bezuinigen op het Sint Nicolaascomite, Griffioen (Uilenstede), Muziekvereniging Bovenkerk, de Kledingbank, de kindervakantiekampen, gehandicapten De Schakel en de Vereniging Viering Nationale Feestdagen om maar een paar instellingen te noemen, dat is niet ons idee.

Vandaar, dat we samen met andere partijen in de raad voorstellen deze bezuinigen ongedaan te maken,” aldus raadslid David de Jong. “Als het gaat om bezuinigingen, moet je hardere keuzes maken, en die worden elders gemaakt, waarbij het de vraag is of je je publieke taak wel of niet zo moet invullen en in welke mate. Maar het korten van instellingen die wezenlijk nuttige maatschappelijke activiteiten ontplooien, daar moet je zo niet op willen bezuinigen.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.