Bijgewerkt: 5 december 2022

BBA wil knokken voor goed openbaar vervoer!

Nieuws -> Politiek

Bron: David de Jong, BBA
07-02-2011

Burgerbelangen Amstelveen BBA zal de komende tijd opkomen voor een behoud van goed en fijnmazig openbaar vervoer. Uit berichtgeving blijkt dat de Stadsregio Amsterdam fors zal bezuinigen op het openbaar vervoer de komende jaren. Dit als gevolg van het verlagen van de bijdrages uit Den Haag voor het Openbaar Vervoer.

de Jong Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

David de Jong raadslid voor BBA


BBA zal zich inzetten opdat zowel het GVB (o.a. lijnen 5 en 51) als Connexxion (buslijnen) de komende jaren adequaat blijven rijden. Op dit moment ligt er een voorstel om metrolijn 51 op zondag naar een kwartiersdienst te doen, terwijl de andere metrolijnen dit slechts tot 11 uur zullen zijn.

BBA roept wethouder John Levie van verkeer en vervoer alsmede de Amstelveense Stadsregiobestuurder Jan Willem Groot op pal te staan en alles te doen, opdat er een goede blijvende openbaar vervoer bediening van Amstelveen blijft. "We maken ons ernstige zorgen als er minder gereden zal worden bij bepaalde lijnen, en als lijnen totaal worden geschrapt.

Dan wordt Amstelveen en Amsterdam niet alleen onbereikbaarder, maar ook economisch onaantrekkelijker", aldus David de Jong, raadslid voor BBA. De gehele fractie doet daarom een groot appel op de beiden. De Stadsregio Amsterdam bepaalt de lijnvoering; Jan Willem Groot (Amstelveens wethouder) is als lid van het Dagelijks Bestuur daarbij betrokken. Ook doet BBA een appel op de Amstelveense stadsregioraadsleden. BBA zal de vinger hiertoe aan de pols houden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.