Bijgewerkt: 3 december 2021

BBA wil tramhaltes Gondel en Centrum behouden

Nieuws -> Politiek

Bron: Burgerbelangen Amstelveen
04-02-2013

De fractie van Burgerbelangen Amstelveen (BBA) zal woensdag 6 februari 2013 bij de raadsvergadering over de Amstelveenlijn het college van  B en W vragen te onderzoeken, of twee haltes die in de nieuwe plannen met opheffen worden bedreigd, toch kunnen worden behouden. Het gaat om de haltes Centrum en Gondel van sneltram 51. 

Tijdens de inspraak bleek, dat een groot deel van de bewoners deze wil behouden. BBA denkt, dat onderzocht moet worden of het mogelijk is dat de trams deze haltes afwisselend aandoen. Dit betekent, dat de trams die bij halte Centrum stoppen, niet stoppen bij de halte Gondel. De trams die bij de halte Gondel stoppen zouden dan niet bij de halte Centrum stoppen.

roos Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Linda Roos, fractievoorzitter van Burgerbelangen Amstelveen


BBA fractievoorzitter Linda Roos: 'Dit is in andere steden niet ongebruikelijk en kan voor de passagiers worden aangeduid met een simpele letter, of tekst bij het nummer van de tramlijn, bijvoorbeeld A of B, of de tekst 'stopt niet bij Centrum' en 'stopt niet bij Gondel'. Op deze manier hopen we beide haltes te kunnen behouden en gaat dan niet ten koste van de snelheid, zij het, dat er bij deze twee haltes natuurlijk wel minder vaak een sneltram stopt”.

BBA zal geen steun verlenen aan de te verwachten amendementen over de Amstelveenlijn, omdat die het college te veel beperken bij het verdere bestuurlijk overleg om tot een voor Amstelveen en de Amstelveners zo gunstig mogelijk eindresultaat te komen.   

Linda Roos: 'Al die amendementen maken de kans, dat je uiteindelijk met lege handen komt te staan alleen maar groter. We praten nu nog over voorkeursvarianten. De uitwerking komt later nog uitgebreid terug in de raad.

Ook moeten we voorzichtig zijn met het laten vervallen van bestaande haltes, want het is een enorme verspilling van gemeenschapsgeld om een eenmaal weggehaalde halte later opnieuw aan te leggen. Wel zal BBA een amendement over een financiële aanpassing steunen en zeker mede indienen' .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS