Bijgewerkt: 8 december 2021

BBA wil website over komende wegwerkzaamheden

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
12-06-2012

Burgerbelangen Amstelveen roept het College van B en W op een informatieve website te starten over de vele wegwerkzaamheden die de komende tijd gaan plaats vinden om Amstelveen veiliger te maken. "Als de weg open ligt, willen mensen veelal weten, waarom dat is, wat er gebeurt, hoelang ze overlast hebben en wanneer het klaar is. Niet alleen buurtbewoners krijgen ermee te maken maar bij doorgaande wegen veel grotere groepen mensen", aldus raadslid David de Jong.

dejong Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

David de Jong, raadslid van BBA


Omdat er een complex aan werkzaamheden de komende drie jaar zal plaatsvinden, is BBA van mening, dat voor de volledige informatievoorziening dit het beste kan gebeuren met een nieuwe website. De werkzaamheden lopen uiteen van het inrichten van nieuwe 30 km/u-wegen tot nieuwe fietsstroken, nieuwe rotondes en divers onderhoud door de hele gemeente.

BBA zal woensdagavond 13 juni 2012 in de vergadering van de gemeenteraad het College van B en W oproepen om een dergelijke website op te zetten onder de naam Amstelveenveiliger.nl en vragen om daar helder alle informatie over de aankomende wegwerkzaamheden te geven voor iedereen.

Nu is de informatie over wegwerkzaamheden soms niet, en veelal onoverzichtelijk pas na veel doorklikken te vinden. Gemeentes als Amsterdam en Hilversum (Hilversum Beter Bereikbaar) werken al met dergelijke verkeersinfo sites voor de wegwerkzaamheden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.