Bijgewerkt: 13 augustus 2022

BVNL doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: BVNL
16-01-2022

Belang van Nederland (BVNL), de nieuwe partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga doet in maart 2022 mee met de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen. 'Er is een lokale afdeling opgericht en we zoeken geschikte kandidaten. Met BVNL wil Kolk een klassiek-liberaal geluid laten horen. Pal staan voor de individuele vrijheid van een ieder, betaalbaar wonen, lagere belastingen en opkomen voor de belangen van ondernemers, die voor de banen moeten zorgen' - aldus Bharat Kolk, voorzitter van de afdeling BVNL Amstelveen.

Hans van Tellingen lijstduwer. Vanuit Den Haag reageert Wybren van Haga enthousiast over de totstandkoming van de lokale tak in Amstelveen. 'Onze kritiek op de landelijke coronamaatregelen van het kabinet slaat aan, dat blijkt wel uit de bijna 300.000 handtekeningen voor onze petitie ‘stop coronadiscriminatie’ en de duizenden leden die wij nu al hebben. Geweldig dat dit in Amstelveen heeft geresulteerd in een lokale afdeling, waarbij ons landelijk bestuurslid en bekend Amstelvener Hans van Tellingen lijstduwer wordt' -aldus de voorman van Belang van Nederland.

Foto Amstelveen
(Foto BVNL - 2022)

Vlnr.: Yaron van Konigsveld penningmeester, Bharat Kolk voorzitter, Marcel Slabbers, Nico Wuarbanaran secretaris de leden van de fractie van Amstelveen en Wybren Van Haga landelijk voorzitter van BVNL


Belang van Nederland (BVNL) is een politieke partij in Nederland, geleid door Wybren van Haga (1967). De partij is momenteel in de Tweede Kamer actief als de onafhankelijke Van Haga Groep (Groep Van Haga). De drie Kamerleden splitsten zich in augustus 2021 af van Forum voor Democratie. BVNL is opgericht door Wybren van Haga, die eerder Tweede Kamerlid voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) was, alvorens over te lopen naar Forum voor Democratie (FvD). In mei 2021 kondigde Van Haga aan dat hij zich afsplitste van FvD in reactie op een poster die FvD had uitgebracht en waarin de vergrendeling van COVID-19 werd vergeleken met de bezetting van Nederland door de nazi's. Hij kreeg gezelschap van twee voormalige FvD-Kamerleden Hans Smolders en Olaf Ephraim. De groep richtte vervolgens de onafhankelijke groep Groep Van Haga op. In augustus 2021 maakte Van Haga bekend een nieuwe politieke partij te willen oprichten.

Van Haga beweerde dat BVNL een klassiek liberale partij zal zijn en 'cultureel conservatief, maar klassiek liberaal als het gaat om de rol van de overheid.' BVNL beweert ook dat individuele vrijheid en de bescherming van de Nederlandse geschiedenis en belangen de belangrijkste hoekstenen van haar beleid zijn. Ook zegt de partij voorstander te zijn van technologische vooruitgang, een hervormd strafrechtsysteem, het verwijderen van immigranten met een strafblad, vereenvoudigde belastingwetten, een einde aan het overdragen van de Nederlandse soevereiniteit en politieke macht aan de Europese Unie en dat de Nederlandse grondwet en wetten voorrang moeten hebben op internationaal recht en beleid dat door supranationale organen in het leven is geroepen.

BVNL pleit ook voor een kritischer onderzoek naar grote techbedrijven, voor bescherming van de vrijheid van meningsuiting en 'academische vrijheid' binnen universiteiten. De partij is ook tegen een aantal van de COVID-19-afsluitingsmaatregelen van de Nederlandse regering, met als argument dat er niet goed rekening is gehouden met sociale en economische nevenschade. Van Haga heeft BVNL omschreven als minder sociaal conservatief over LGBT- en genderkwesties dan het FvD en JA21, dat zich ook heeft afgesplitst van het FvD, en meer gericht op economisch liberalisme. (Bron: Wikipedia)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.