Bijgewerkt: 26 februari 2024

Beelden in steen in de Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
09-09-2010

De Amstelveense beeldhouwer Marja Verhage toont van zaterdag 25 september tot en met zondag 7 november 2010 haar beelden in steen in de Kunstuitleen Amstelveen aan het Stadsplein (1e etage bibliotheek).  In haar werk speelt beweging een grote rol. 

Zij vindt het intrigerend om beweging weer te geven in zoiets onbeweeglijks als steen. Haar beelden kunnen glad zijn maar soms ook ruw of beiden.  Door het hakken (het weghalen) wordt er een vorm gecreëerd, waardoor er iets nieuws wordt geschapen.  Materialen:  Diabas, marmer, Iers en Belgische hardsteen, Travertin, maar ook het zachtere Albast heeft een bijzonder plekje.

Verhage Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Marja Verhage - Zonder titel nr 1 - marmer


Op zondag 3 oktober 2010 om 15.00 uur zal André Noest samen met Marja Verhage een inleiding geven over vele aspecten van het werken in steen.  De inleiding zal ongeveer een uur duren en wordt afgesloten met een hapje en een drankje, waarbij u nader kennis kunt maken met beide kunstenaars. Voor informatie over openingstijden en tarieven 020-6452333 of www.kunstuitleenamstelveen.nl

Fotobiennale  Grid 2010 in Kunstuitleen Amstelveen en Bibliotheek Amstelveen.

Van vrijdag 24 september tot en met zaterdag 30 oktober 2010 wordt er in de Kunstuitleen Amstelveen en de Bibliotheek aan het Stadsplein een fototentoonstelling gepresenteerd van 6 Egyptische fotografen:  “Expressions in Silence”.

De tentoonstelling vindt plaats in het kader van de 4th International Photography Biennal Amsterdam Area met fototentoonstellingen in Amsterdam, Haarlem, Zaandam en Amstelveen.

De opening van deze bijzondere tentoonstelling is op vrijdag 24 september om 15.00 uur op de 1e etage van de bibliotheek en zal worden verricht door de Egyptische Ambassadeur in Nederland Mr. Mahmoud Samy.  De opening zal worden opvrolijkt met Egyptische muziek, buikdanseressen en authentieke Egyptische hapjes. Voor meer informatie 020-6452333 of www.kunstuitleenamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.