Bijgewerkt: 7 december 2021

Bert de Pijper wordt beëdigd als raadslid van ChristenUnie-Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
01-06-2015

Op woensdag 3 juni 2015 wordt Bert de Pijper tijdens de gemeenteraadsvergadering beëdigd als raadslid voor de ChristenUnie-Amstelveen. Oud-fractievoorzitter en voormalig wethouder Jacqueline Koops is 19 mei 2015 beëdigd als wethouder in de gemeente Stichtse Vecht en moest daarom terugtreden als fractievoorzitter. Bert de Pijper – voormalig raadslid van de ChristenUnie en nummer twee op de kieslijst – zal Koops opvolgen als fractievoorzitter van de ChristenUnie-Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Bert de Pijper tijdens een gemeenteraadsvergadering in 2013


Bert de Pijper is 12 jaar lang voorzitter geweest van een zendingsorganisatie en is in het dagelijks leven actief als jurist. Vanaf 2006 is de Pijper actief geworden binnen de Amstelveense als politiek secretaris van de ChristenUnie om vervolgens in de periode 2010-2014 de ChristenUnie te vertegenwoordigen binnen de gemeenteraad.

“Amstelveen is een stedelijke samenleving, maar middenin tussen de “groene longen” in het zuidelijke deel van de provincie Noord-Holland. Ik wil mij inzetten voor de 85.000 inwoners van Amstelveen, die daar wonen, werken en leven. Dat betekent goed onderwijs voor de jeugd en investeren in goede werkgelegenheid voor werkenden en inzet voor arbeidsparticipatie voor niet werkenden, waar dat mogelijk is. Dat betekent niet alleen een goed openbaar vervoer, maar ook fietspaden om de fiets te gebruiken, waar dat nodig is, of het realiseren van fietsenstallingen bij OV-stations. En voorts … moet de Bovenkerkerpolder groen blijven. Daar wil ik mij voor inzetten”, aldus Bert de Pijper.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.