Bijgewerkt: 27 juni 2022

Beweegprogramma van start voor mensen met overgewicht

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
17-02-2012

Omdat mensen met overgewicht zich vaak niet thuis voelen bij reguliere sportscholen, biedt Praktijk voor Fysiotherapie Ziekenhuis Amstelland de mogelijkheid te sporten onder deskundige begeleiding. Na het volgen van een speciaal programma kan worden doorgestroomd naar een sportschool, sportclub of in één van de fysio fitness groepen van de praktijk.

Het programma is bedoeld voor mensen met een te hoge BMI (Body Mass Index). De norm ligt tussen de 18 en 25. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt de deelnemer gewogen, gemeten en wordt een conditietest afgenomen. Op basis van deze gegevens wordt een persoonlijk beweegprogramma opgesteld dat twaalf maanden duurt.

schafer Amstelveen
(Bron Ziekenhuis Amstelland - 2012)

Schilderij van Jacqueline Schäfer


Dat lijkt lang, maar uit onderzoek is gebleken, dat kortdurende programma’s op de lange termijn nauwelijks effect hebben. Er wordt drie keer per week gesport in groepsverband onder leiding van een instructrice. Iedereen traint op eigen niveau. De deelnemers krijgen individuele begeleiding en coaching.

Elke drie maanden wordt opnieuw getest, gewogen en gemeten zodat de vorderingen inzichtelijk worden. ‘Dat stimuleert om door te gaan’, vertelt bewegingsagoog Marloes van Klaveren enthousiast. ‘Maar vooral de steun uit de groep zal de deelnemers motiveren en activeren’.

Bij een BMI van 30, of hoger reageert het lichaam anders op voeding en training. In de cursus wordt hiermee rekening gehouden en wordt er ook uitgebreid aandacht besteed aan voldoende en gezond eten en het stap voor stap veranderen van de leefstijl.

Praktijk voor Fysiotherapie Ziekenhuis Amstelland wil mensen met overgewicht overhalen te komen sporten met gelijkgestemden en zo te werken aan een betere gezondheid.

Voor meer informatie: Praktijk voor Fysiotherapie Ziekenhuis Amstelland  T.a.v. Marloes van Klaveren. E-mail: fysio@zha.nl Tel. 020 7557141Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.