Bijgewerkt: 27 maart 2023

Bibliotheek Aalsmeer is twee weken dicht door verbouwing

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Bibliotheek Amstelland
04-08-2018

De Oude Veiling met daarin de Bibliotheek Aalsmeer nadert zijn voltooiing. Op 15 september staat de officiële opening op de agenda, maar voor die tijd moet er nog wel het een en ander gebeuren. Door deze werkzaamheden sluit de Bibliotheek nog één keer tijdens de verbouwing zijn deuren. De sluiting duurt twee weken, van maandag 27 augustus 2018 tot en met zondag 9 september. Op maandag 10 september, de week voor de officiële opening van de Oude Veiling, is iedereen weer van harte welkom in de Bibliotheek. De vertrouwde ingang is er dan niet meer. Voortaan komt u via de centrale hal van de nieuwe Oude Veiling aan de Marktstraat in de bibliotheek.

Voor de leners van de Bibliotheek betekent de sluiting dat zaterdag 25 augustus de laatste kans is om boeken te lenen en reserveringen op te halen. Had men de boeken eigenlijk moeten terugbrengen tijdens de sluitingsperiode dan mag men deze thuishouden tot uiterlijk 17 september 2018. De sluitingsperiode telt niet mee voor het bepalen van het aantal leen-dagen. Leden kunnen altijd met hun pas terecht bij de andere vestigingen in Amstelveen of Uithoorn. Alle informatie over de verbouwing is terug te vinden op www.debibliotheekamstelland.nl/aalsmeer .Een bezoek aan de Bibliotheek in de Oude Veiling is de moeite waard. Of het nu ter ontspanning is, voor de ontmoeting of voor nieuwe inspiratie. De Bibliotheek organiseert diverse activiteiten in de Oude Veiling, samen met inwoners en organisaties uit Aalsmeer. Denk bijvoorbeeld aan het taalcafé om Nederlands te oefenen of inloopspreekuren over allerlei onderwerpen, maar ook voorleesmiddagen en lezingen van schrijvers. Rondneuzen in de uitgebreide collectie kan natuurlijk ook. Ook online, dag en nacht. Hier vind je duizenden e-books, luisterboeken en cursussen. De Oude Veiling is een samenwerkingsverband van ESA, Ons Tweede Thuis, Cultuurpunt Aalsmeer, de Bibliotheek Amstelland, AM match en de gemeente Aalsmeer.

‘De Oude Veiling’ is een locatie met een kleurrijke geschiedenis in het centrum van Aalsmeer. Een markant en bijzonder pand met historische waarde voor Aalsmeer. Onder andere uit dit gebouw ontstond ’s werelds grootste bloemenveiling. Vanaf 1927 was de Oude Veiling als verenigingsgebouw voor jong en oud een huiskamer en een plek voor ontmoeting en ontplooiing. Het gebouw zal weer de ontmoetingsplek worden voor de inwoners van Aalsmeer als de 'Huiskamer van Aalsmeer'. De plek van Aalsmeer, waar bewoners terecht kunnen voor sociale, maatschappelijke, educatieve en culturele activiteiten. Een ontmoetingsplek waar zij zich welkom voelen, zich kunnen ontwikkelen, worden geïnspireerd. Het geeft de mogelijkheid aan bewoners om te participeren in de maatschappij en een bijdrage te leveren aan de samenleving. Iedereen doet mee.

De Gemeente Aalsmeer is de nieuwe eigenaar van het pand. ESA huurt het pand van de gemeente en zal in samenwerking met de partners van de Bibliotheek Amstelland (dBA), Cultuurpunt (CPA) en Ons Tweede Thuis (OTT) invulling gaan geven aan het begrip ‘de huiskamer’.

Het plan. In 2015 heeft de Gemeente Aalsmeer het pand aangekocht met het doel De Oude Veiling (weer) een invulling te geven op sociaal, cultureel, educatief en maatschappelijk vlak. De Oude Veiling start als laagdrempelige locatie met kansen (inspiratie), ontmoeting, educatie en ontplooiing voor iedereen. Het  centraal aanbieden van een verscheidenheid aan activiteiten en faciliteiten biedt een meerwaarde aan de bewoners van Aalsmeer. Iedere deelnemende organisatie brengt specifieke kwaliteiten in. De partners opereren zelfstandig in het geheel als het gaat om het organiseren, ontwikkelen en uitvoeren van de eigen activiteiten. Daarnaast werken zij samen waar er mogelijkheden zijn, waardoor effectiviteit en efficiëntie vergroot worden.

De cliënten van Ons Tweede Thuis en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben een centrale rol in De Oude Veiling. Ze vinden er, onder begeleiding van professionals, hun werkplek of dagbesteding. Doen werkervaring en werkritme op.  De werkplekken zijn niet afgeschermd. Mensen zijn actief in de eigen bakkerij van OTT, horeca, wasserij, bij activiteiten en in de bibliotheek. Adres: Marktstraat 19 1431 BD AalsmeerAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.