Bijgewerkt: 25 juni 2024

Bibliotheek Amstelland is wederom keihard getroffen door bezuinigingen

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
17-04-2016

Op 20 april 2016 gaat de gemeenteraad van Amstelveen naar verwachting haar goedkeuring geven aan de Cultuuragenda 2016 - 2020 (pdf 33 pagina's). Hierin staat te lezen, dat de subsidiekraan verder wordt dichtgedraaid en dat ook de culturele instellingen zich meer als ondernemer moeten gaan manifesteren. Kosten kunnen worden uitgespaard door meer de samenwerking op te zoeken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Marina Casadei gemeenteraadslid van SP-Amstelveen


Maar wie denkt dat de € 600.000 bezuinigingen eerlijk worden verdeeld over de verschillende culturele instellingen heeft het mis. De bibliotheek mag ook nu weer de hoogste bijdrage leveren aan de ‘kostenbesparingen’. SP-raadslid Maria Casadei: “Een offer van € 200.000,- vragen aan de bibliotheek is vragen om een derde van de beoogde bezuinigingen op te brengen. En dat, terwijl de visie van het college is, dat de bibliotheek er juist meer taken bij gaat krijgen. Bovendien moeten minimaal de filialen Westwijk en Stadshart behouden blijven. Er moeten door de bibliotheek, zoals dat heet, te veel ballen in de lucht worden gehouden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Lezers aan tafel in de bibliotheek Amstelveen Stadshart


In 2011 hebben we gezien, dat bezuinigingen op cultuur hebben geleid tot sluiting van het filiaal Middenhoven. Iedereen was daar verontwaardigd over, want dat filiaal liep goed en was toen net helemaal opgeknapt. Toen heeft het college zich verschuild achter de bedrijfsvoering van de bibliotheek. Nu, anno 2016, dreigen er medewerkers hun baan te verliezen en staat de kwaliteit van de dienstverlening onder druk. Op de commissievergadering van 6 april 2016 liet het college bij monde van wethouder Veeningen weten zich ook dit keer niet met de bedrijfsvoering van de bibliotheek te willen bemoeien. Maar in de cultuuragenda lezen we wel, dat de bezuinigingen personele consequenties gaan hebben en dat het serviceniveau in Westwijk moet worden aangepast. De SP-Amstelveen vreest, dat dit ten koste gaat van de kwaliteit”

“De SP roept het college op om dit keer zijn verantwoordelijkheid te nemen en de kwaliteit van de dienstverlening in beide overgebleven filialen te waarborgen. Dit is het moment om de bibliotheek een hart onder de riem te steken door daadkracht te tonen. Nu kunnen we ervoor zorgen, dat we achteraf niet weer te horen krijgen, dat het allemaal niet zo was bedoeld”.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.