Bijgewerkt: 4 maart 2024

Biertappen in Uilenstede

Nieuws -> Politiek

Bron: Amstelveenweb
21-02-2010

De politiek leider van de Partij van de Arbeid (PvdA), Wouter Bos, zou op zaterdag 20 februari 2010 naar Amstelveen komen, om tijdens een gezellig bijeenkomst in Café Uilenstede, bier te tappen tussen studenten, plaatselijke politici, jongeren en geïnteresseerden.

Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Remco Pols, Dolf Veenboer en Koos Boering voorzitter van PvdA-Amstelveen in Café Uilenstede


Het pakte een beetje anders uit, want door de politieke crisis in Nederland ging het bezoek van de heer Bos niet door en heeft hij zijn biertap-actie in Amstelveen afgeblazen. Veel mensen, die alleen Bos wilden zien en hem persoonlijk wilden ontmoeten, gingen teleurgesteld weer naar huis. Jammer, want zoals vele statistieken laten zien, is de bekendheid met- en de interesse van jongeren in de plaatselijke politiek, heel laag.

Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Remco Pols, lijsttrekker en wethouder van PvdA-Amstelveen tijdens zijn toespraak. Naast hem staat wethouder Dolf Veenboer


Maar de fractie van PvdA-Amstelveen vond, dat de bijeenkomst toch door moest gaan en er werd besloten, dat lijsttrekker Remco Pols en Dolf Veenboer, de plaats van Wouter Bos moesten innemen, wat biertappen betreft.

In het café verzamelden zich de PvdA partijleden, maar er waren ook fractieleden van het CDA aanwezig en de lijsttrekker zei in zijn korte toespraak het volgende: “Tot vroeg in de nacht was het zo, dat hij (Bos) zou komen, want het kabinet heeft het tot 4 uur volgehouden met de onderhandelingen. Maar later heeft hij met zijn medewerkers besloten, dat zijn programma alleen maar gedeeltelijk zal doorgaan”.

“Hij is weliswaar niet naar Den Haag, Amsterdam-Zuidoost en Slotervaart gegaan, maar hij was wel tussen de middag in Utrecht. Maar het goede nieuws is, dat het gratis biertje hier doorgaat. Ik zou tappen met Wouter, maar nu ga ik het samen doen met Dolf.”

“Ik heb groot respect voor de beslissing, die Wouter Bos tijdens de besprekingen in het kabinet heeft genomen, want ze zijn bij de inhoud gebleven, ondanks de enorme druk. Vergis je niet, het was behoorlijk moeilijk. Want je weet, dat je gemakkelijk verwijten zou krijgen, maar je weet het ook, dat er heel veel aankomt in de komende maanden en de PvdA is er misschien niet meer bij- en dat is niet makkelijk. De verkiezingen gaan nu waarschijnlijk meer over Uruzgan, dan over de lokale politiek, maar nu zijn wij in Uilenstede”.

Vervolgens sprak Remco Pols over de herstructurering van Uilenstede, wat een langdurig project is. Er worden ruim 700 woningen vernieuwd, de faciliteiten uitgebreid en de bereikbaarheid van Uilenstede wordt verbeterd. Ook komen er 25 woningen bij. Het realiseren van een levendige en groene studentencampus is heel belangrijk voor de gemeente, maar natuurlijk ook voor de studenten, die hier jarenlang wonen.

Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Remco Pols en Dolf Veenboer krijgen van Fred Eikelenstam, de uitbater van het café een snelcursus biertappen


Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De lijsttrekker pikt het vak heel snel op en tapt het bier


Uilenstede Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Het eerste zelfgetapte bier smaakt goed in Uilenstede


Na het officiële deel van de bijeenkomst vertrok het gezelschap naar de biertap in de andere ruimte van het café en na een korte cursus biertappen van de baas, konden de aanwezigen het echte 'PvdA-bier' proeven. Het gratis bier werd met groot enthousiasme gedronken door de aanwezige politieke bierliefhebbers en goedgekeurd, zoals dat door omstanders in het café werd bevestigd.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.