Bijgewerkt: 15 april 2024

Big Broeder camera 'Kom uit je ei' in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Milieu

Bron: Wakker Dier
25-05-2020

Hoe een kip in 21 dagen haar eieren uitbroedt. Een Big Broeder videocamera op biologisch-dynamische Geitenboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos. Vanaf dinsdag 26 mei 2020 kunnen geïnteresseerden via de camera volgen hoe een kip haar eieren in ongeveer 21 dagen uitbroedt.

'Zo goedkoop mogelijk eieren ‘produceren’ veroorzaakt veel dierenleed. Deze webcam-actie laat zien dat het ook anders kan,' - zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier. Na het broedproces blijven deze kuikens bij hun moeder. Na tien dagen gaan zij vrij rondscharrelen op de boerderij, waar ze hun hele leven blijven. Op een leeftijd van vijf maanden gaan ze zelf eieren leggen. De camera blijft ongeveer vier weken actief, gedurende het gehele broedproces.

Natuur vs. Broedmachine. Wakker Dier wil met deze camera een inkijkje geven in het broedproces van een kip. 'We laten zien hoe de natuur het heeft bedacht en willen mensen ervan bewust maken dat het er in de vee-industrie toch echt anders aan toe gaat,' zegt Anne Hilhorst vicevoorzitter bestuur en manager campagneteam van Wakker Dier. Een kuiken in de intensieve veehouderij komt in een broedmachine ter wereld en zal zijn moeder nooit zien. Wakker Dier wil met de webcam op een praktische manier haar doelen dichterbij te brengen. 'Het is onze droom dat de moederliefde die deze kip op haar kuikentjes over kan brengen, werkelijkheid wordt voor alle dieren in de vee-industrie,' zegt Hilhorst. “Dat ligt helaas nog ergens in de toekomst.'Wakker Dier agendeert welzijnsproblemen van de dieren in de vee-industrie en creëert op die manier een markt voor een keurmerk of een diervriendelijker product. 'Zo maken we de weg vrij voor écht diervriendelijker producten,' aldus Hilhorst. Wakker Dier komt op voor de dieren in de vee-industrie. We schudden mensen wakker en spreken bedrijven aan op dierenleed. Met onze campagnes tegen kiloknallers en plofkippen boeken we grote successen. Bijna 35.000 donateurs en de Nationale Postcode Loterij helpen ons daarbij. Wakker Dier heeft het CBF-Keur en we werken subsidievrij.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.