Bijgewerkt: 26 juni 2022

Bijeenkomst van SP- en GroenLinks-Amstelveen over betaalbare woningen

Nieuws -> Politiek

Bron: SP- en GroenLinks-Amstelveen
17-09-2019

Op donderdagavond 26 september 2019 organiseren de Amstelveense politieke partijen; SP en GroenLinks, een bijeenkomst voor alle bewoners van Amstelveen om elkaar bij te praten over de problemen omtrent betaalbare woningen in Amstelveen. Om 19.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in de zaal van het Amstelveens Poppentheater (Wolfert van Borsselenweg 85a). De twee partijen, die zich al langer tevergeefs hard maken in de Amstelveense gemeenteraad om dit probleem serieus aan te pakken, zoeken nu steun bij de burger, omdat de coalitie partijen niks doen om de wooncrisis op te lossen.

Foto Amstelveen
(Bron GroenLinks-Amstelveen - 2018)

Lennart de Looze raadslid van GroenLinks-Amstelveen


De SP- en GroenLinks-Amstelveen laten bij elk nieuw woningbouwproject, dat behandeld wordt in de gemeenteraad en waar de focus weer ligt op ‘duurdere’ woningen, van zich horen. Na jaren van politieke druk lijken alle partijen nu het probleem in te zien van een tekort aan betaalbare (huur)woningen; Amstelveense jongeren die hun stad gedwongen moeten verlaten, wachtrijen van meer dan 12 jaar op sociale huurwoningen, huren die te snel stijgen, huurders die niet rond kunnen komen omdat de huurlasten te hoog zijn, of mensen die graag zouden willen doorstomen naar een passendere woning maar niet voor de hoofdprijs. Ondanks dat het probleem voor iedereen duidelijk is, nemen de coalitiepartijen volgens GroenLinks en SP dit probleem niet serieus en komen ze niet met adequate lange termijn oplossingen.

De twee partijen die samen geen meerderheid hebben in de gemeenteraad willen daarom de Amstelveners mobiliseren om samen voor het belang van betaalbare woningen op te komen. Deze actie begint met een informatie avond die als doel heeft om informatie, ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen om concrete actie en verandering op het Amstelveense woonbeleid tot stand te brengen. Raadsleden van beide partijen zullen aanwezig zijn, evenals enkele experts op dit beleidsgebied, maar het is vooral de bedoeling om de inwoners een stem te geven, laten de SP en GroenLinks weten, met de hoop dat de stem van vele inwoners de andere partijen wél kan overtuigen. Donderdag 26 september 2019, 19.00 uur, Amstelveens Poppentheater, Wolfert van Borsselenweg 85aAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.