Bijgewerkt: 19 mei 2024

Biobites ook in Amstelveen

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Biobites
25-04-2007

In 26 Noord-Hollandse middelbare scholen krijgen de leerlingen vanaf 18 april 2007 alleen maar 100% biologisch eten in de kantines. De producten zijn vleeswaren, brood, melk, kaas en fruit. De provincie Noord-Holland steunt ook de actie en op deze manier wil men meer bekendheid geven aan biologische producten voor de jongeren.

Everybody goes organic

Het is een proef en als het bevalt wordt dit project op alle Nederlandse scholen ingevoerd. De prijzen van de biologische producten blijven op hetzelfde niveau als de niet-biologische producten die in de supermarkt dubbel zoveel kosten. Het hanteren van de normale prijzen voor bio- en niet bio producten schrikt de scholieren dan niet af om de bioproducten te kopen.

Bites Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Biologische appel, kaas en paprikaAmstelveen

Het Amstelveen College aan de Startbaan neemt aan de proef deel. Op de website van BioBites is een Undercover Kantine Test, waar de scholieren onherkenbaar hun mening kunnen geven over de kwaliteit, service, aanbod, prijs/kwaliteit verhouding, inrichting en hygiëne in hun kantine. De kantine van het Amstelveen College kreeg van de scholieren een gemiddelde 6.2.

Externe links: BioBitesNoordhollandse Grond. Jamie's School Dinners


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.