Bijgewerkt: 19 mei 2024

Blauw vlak en rood vlak

Nieuws -> Cultuur

Bron: Jan Schoonhoven jr.
11-08-2011

Expositie Jan Schoonhoven jr. 'Blauw vlak en Rood vlak' in Museum Jan van der Togt

18 augustus t/m 18 september 2011

De opening is op donderdag 18 augustus 2011 om 18 uur door Edvard Niessing, radio-dj en nieuwslezer. Johannes Jacobus 'Jan, jr.' Schoonhoven (Amsterdam, 1975) is de kleinzoon van Jan Schoonhoven. Zijn rol als kunstenaar begon al tijdens zijn kinderjaren met zijn opa als fan en voorbeeld. Zijn tekeningen zijn met donkerblauwe inkt vervaardigd. De reliëfs die hij maakt van papier-maché en karton zijn blauw, rood en/of wit. Jan Schoonhoven jr. is autodidact en woont en werkt in Amstelveen.

schoonhoven Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Johannes Jacobus 'Jan, jr.' Schoonhoven


Schoonhoven's blauwe vlakken lichten in verschillende blauwschakeringen op, naarmate de lichtinval variërt. De blauwe vlakken vertonen afhankelijk van de lichtinval diverse variëteiten van het blauwe spectrum. Onder bepaalde lichtomstandigheden kan in de blauwe vlakken een spoor van ultramarijn blauw waargenomen worden.

Blauw en Rood Amstelveen
(Foto J. Schoonhoven - 2011)

Blauw vlak en rood vlak


Het ultramarijn kan zich met een zacht-rode gloed voordoen in het licht van de opkomende of ondergaande zon. De inwerking van de over de blauwe vlakken opkomende of ondergaande zon ligt aan de oorsprong van de rode vlakken. Zoals de blauwe hemel en zee Schoonhoven inspireerden voor zijn blauwe vlakken, riep het licht van de opkomende en ondergaande zon de rode vlakken in het leven. Adres: Museum Jan van der Togt Dorpstraat 50 1182 JE Amstelveen T. 020-6415754Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.