Bijgewerkt: 9 december 2022

Boekenweek 2015 aan het Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Libris Venstra
01-03-2015

Boekenbrunch met Grøndahl en een avond boeken met Wim Brands

Zaterdag 7 maart 2015 start De Boekenweek bij Libris Venstra met een heerlijke brunch. Hierbij kunt u brunchen met de Deense schrijver Jens Christian Grøndahl en met hem praten over zijn werk en het nieuw te verschijnen boek ´Portret van een man´ . Jens Christian Grøndahl (Denemarken, 1959) is een van de succesvolste schrijvers van dit moment. Zijn werk verschijnt in meer dan 30 landen en werd in binnen- en buitenland genomineerd voor en bekroond met verschillende literaire prijzen.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2015)

Boekenbrunch met Grøndahl


Woensdagavond 11 maart 2015 organiseert Venstra aan het Stadsplein een Avond met Brands en Boeken. Wim Brands is een van de grote aanjagers van de Nederlandse letteren. Die rol vervult hij in eerste instantie met zijn televisieprogramma Boeken, waarin hij in de afgelopen tien jaar menige nieuwe schrijver aan een breed publiek heeft voorgesteld. Uitgangspunt van de interviews die hij met hen voerde was altijd: dit is mooi, dit boek moet je lezen.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2015)

Een Avond met Brands en Boeken


In 'De Nederlandse literatuur van de 21ste eeuw', zijn bloemlezing die op 4 maart verschijnt, stelt Brands 60 schrijvers aan ons voor die in dit millennium zijn gedebuteerd. 60 schrijvers, waarvan hij zegt: dit moet je lezen. Van elke auteur selecteerde Brands, bijgestaan door zijn dochter, een fragment dat zijn of haar werk typeert en dat zich laat lezen als een verhaal.

Wat ontstaat is de allereerste staalkaart van de 21ste-eeuwse literatuur van de lage landen. Op deze avond in de Tolhuistuin zal Wim Brands zijn lijst delen met het publiek en de zestig nieuwe schrijvers aan ons voorstellen. Daarnaast zal Wim Brands een aantal gedichten voordragen uit eigen werk. Tevens ontvangt u van Venstra natuurlijk het Boekenweekgeschenk geschreven door Dimitri Verhulst en kunt u er terecht voor het essay van Pieter Steinz. Adres: Libris Venstra Stadsplein 102 1181 ZM Amstelveen. Aanmelden activiteiten kan via www.venstra.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.