Bijgewerkt: 28 november 2021

Bram van Ojik vertrekt als partijleider GroenLinks en Kamerlid

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks NL
12-05-2015

Op dinsdagochtend 12 mei 2015 heeft Bram van Ojik deze brief naar de leden van GroenLinks gestuurd. Daarin maakt hij bekend, dat hij stopt als partijleider en Kamerlid. De fractie heeft Jesse Klaver gekozen als de nieuwe fractievoorzitter. Om 13.00 uur geeft GroenLinks een persconferentie in Den Haag.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Axel Boomgaars (r), fractievoorzitter van GroenLinks-Amstelveen introduceert Bram van Ojik, de fractievoorzitter van GL in de Tweede Kamer in het Café Uilenstede op 24 januari 2014


Van Ojik schrijft in zijn afscheidsbrief onder andere: 'Met deze brief wil ik jullie laten weten, dat ik besloten heb te stoppen als fractievoorzitter en Kamerlid. Dat was geen eenvoudig besluit, ik heb er lang over nagedacht en ik heb het weloverwogen genomen.

Foto Amstelveen
(Foto Adriaan van Dam - 2013)

Jesse Feras Klaver (Roosendaal, 1 mei 1986) is een Nederlands politicus van GroenLinks. Sinds 2010 is hij Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Daarvoor was hij voorzitter van CNV Jongeren, de jongerenbond van het Christelijk Nationaal Vakverbond en vanaf mei 2015 wordt hij de nieuwe fractievoorzitter van GroenLinks Nederland


Ik vertrek op het moment, dat onze partij er in veel opzichten goed voorstaat. In 2012 werd ik in de moeilijke periode na de verkiezingen onverwacht fractievoorzitter. Vanaf de eerste dag heb ik, met steun van heel veel anderen, mijn uiterste best gedaan om het vertrouwen in GroenLinks te herstellen. Dat is gelukt.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS