Bijgewerkt: 21 februari 2024

Burger Belangen reaktie op verkiezingen

Nieuws -> Politiek

Bron: bbA
08-03-2006

bbA (Burger Belangen Amstelveen) vind het jammer dat ze na 12 jaar deelname in de gemeenteraad haar zetelaantal ziet teruglopen naar 5 van de 35 raadszetels. Tot nu toe was bbA de afgelopen jaren de op één na grootste partij van Amstelveen. Ondanks het verlies blijft bbA een factor van betekenis in Amstelveen en wil het haar kiezers danken voor hun vertrouwen. Vergeleken met de trend van lokale partijen, kan gesteld worden dat bbA het in vergelijking daarmee redelijk goed heeft gedaan. Bij de entree van bbA in 1994 had deze partij eveneens 5 zetels.

bbA zal haar uitgangspunten ook de komende jaren onder de aandacht blijven brengen. Dus geen landelijke vergezichten, maar lokale politiek met lokaal beleid! De bbA-kiezers hebben met hun stem aangegeven serieus genomen te willen worden en achterkamers of koste-wat-het-kost beleid doorvoeren zonder de kiezer erbij te betrekken, beu te zijn.

bbA wil ondanks haar verlies proberen haar principes door deelname aan een College van Burgemeester & Wethouders waar te kunnen maken. bbA zal de Collegebesprekingen met open vizier ingaan. bbA zal net zoals de afgelopen jaren, contact blijven houden met de burgers op alle mogelijke manieren. Linda Roos, lijsttrekker voor bbA zegt over de uitslag: "Het was moeilijk een uitslag te voorspellen.

Het is jammer dat ondanks de inzet van het campagneteam met de kandidaten we er niet in geslaagd zijn om onze standpunten in winst om te zetten. De komende jaren hoopt bbA daar echter beter in te slagen. We zijn echter blij de dat de kiezer met deze uitslag in ieder geval bbA de kans geeft zich goed te blijven profileren in de Amstelveense gemeenteraad. bbA gaat de onderhandeling over de vorming van een College met vertrouwen tegemoet."Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.